Petrol devinin CEO'su inanılmaz kazada öldü

Moskova'daki 'Vnukova' havalimanında inanılması güç bir uçak kazası meydana geldi.

Rusya'nın başkenti Moskova’daki “Vnukova” havalimanında inanılması güç bir uçak kazası meydana geldi. Şüphe uyandıran kazada Fransız petrol şirketi Total'in CEO'su Christophe de Margerie dahil dört kişi yaşamını yitirdi. Özel Falcon tipi uçak havalanmak üzere pistte sürat kazandığı sırada önüne çıkan kar temizleme aracıyla çarpıştı.

İnanılması güç uçak kazası gece yarısından birkaç dakika sonra yaşandı. VIP yolculara hizmet veren Falcon-50 tipi özel jet Paris’e gitmek üzere piste çıkarak sürat kazanmaya başladı.

Uçak 250 km hızla pistin ortasına ulaştığında karşısına kar temizleme aracı çıkıverdi. Ön şasisiyle bu araca çarpan uçak, birkaç metre havalandıktan sonra alevler içerisinde piste geri çakıldı.

ŞOFÖR SARHOŞ ÇIKTI

Olayla ilgili incelemelerini sürdüren Rus yetkililer, kar temizleme aracının şoförünün kaza sırasında sarhoş olduğunu belirtti. Yetkililer, kazanın "şoför ve hava trafik kontrol kulesinin ortaklaşa hatasından kaynaklanmış gibi göründüğünü" ifade etti.

Şoför kazadan yara almadan kurtuldu.

Rus yetkililer ilk olarak kazada uçaktaki üç mürettebat ve bir yolcunun hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölenler arasında uçaktaki iki pilot ve hostes ile bir Fransız petrol şirketinin üst düzey yöneticisinin bulunduğu belirtildi.
Kazada hayatını kaybeden VIP yolcunun kimliği kazadan üç saat sonra ortaya çıktı. Lifenews ajansının duyurduğunu göre bu kişi Fransız Total petrol şirketinin CEO'su Christophe de Margerie'ydi. Petrol şirketi de  63 yaşındaki de Margerie'nin kazada öldüğünü doğruladı.

De Margerie Rusya hükümetinin düzenlediği yabancı yatırımcılar toplantısına katılmak için Moskova'da bulunuyordu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 11'İNCİ ŞİRKETİ

130'dan fazla ülkede faaliyet gösteren Fransız petrol devi Total, Fortune dergisi Global 500 listesinde dünyanın 11'inci şirketi olarak yerini aldı. 2013 yıl sonu gelirleri 227 milyar 882 milyon doları bulan şirket geçen sene 11 milyar 204 milyon dolar kâr yaptı. Total'in 100 bine yakın çalışanı bulunuyor.
Kazanın ardından Total'in hisseleri Fransız borsasında yüzde 1.37 düşüş yaşadı.

Ünlü işadamının ölümünün ardından Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "uzun süredir tanıdığı de Margerie ile yakın çalışma ilişkilerine sahip olduğu" belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri