Peşmerge Konvoyu, Kızıltepe'ye Ulaştı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından Suriye'nin Kobani kentine gönderilen ve Irak'ın Erbil kentinden hareket eden peşmerge güçlerinin ağır silahlarını taşıyan konvoyu, 7 saat sonra Mardin’in Kızıltepe ilçesine ulaştı. Nusaybin, Kızıltepe,...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından Suriye'nin Kobani kentine gönderilen ve Irak'ın Erbil kentinden hareket eden peşmerge güçlerinin ağır silahlarını taşıyan konvoyu, 7 saat sonra Mardin’in Kızıltepe ilçesine ulaştı. Nusaybin, Kızıltepe, Viranşehir ve Suruç güzergahını kullanarak Kobani'ye ulaşması beklenen konvoyda uzun menzilli toplar, katyuşa füzeleri, uçak savarlar, havan topları, zırhlı araçlar, mühimmat ve ambulanslar olduğu görüldü.

Sabah saat 06.00’da Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapan peşmerge konvoyunu karşılamak üzere kalabalık bir grup, Kızıltepe–Nusaybin yoluna geldi. Yol boyunca toplanan kalabalık ellerinde Kürdistan ve PKK bayrakları ile yol boyunca Kürdistan ve Kabani'ye araçlarla destek turları attı.

Peşmerge konvoyu, güvenlik gerekçesiyle Kızıltepe girişinde yaklaşık 2 saat bekletildi. Güvenliğin sağlanması ile birlikte Türk askerinin koruması eşliğinde Kızıltepe ilçesine giriş yaptı. Konvoy, İpekyolu girişinde kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

Bu arada girişte yolu trafiği kapatan vatandaşları polis sık sık uyardı. Uyarıyı dinlemeyen vatandaşlara polis, TOMA'dan su sıkmak zorunda kaldı. Vatandaşların tepkisi üzerine yaşanan kısa süreli arbededen sonra yol trafiğe açıldı. 10 dakikalık yolu bir saate geçen peşmerge konvoyu, yoğun güvenlik tedbirleri altında Kızıltepe ilçesinden ayrılarak Şanlıurfa’ya hareket etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri