Pervin Buldan: Barışın Anahtarı Sayın Öcalan’ın Elindedir

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hükümet-HDP gerginliğinde görüşme taleplerinin olmadığını ifade ederek "Hükümetle yaklaşık 15-20 gündür bir diyalog kopukluğu var. İmralı Adası'nın anahtarı hükümetin elinde olabilir ama barışın...

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hükümet-HDP gerginliğinde görüşme taleplerinin olmadığını ifade ederek "Hükümetle yaklaşık 15-20 gündür bir diyalog kopukluğu var. İmralı Adası'nın anahtarı hükümetin elinde olabilir ama barışın anahtarı Sayın Abdullah Öcalan’ın elindedir." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Meclis’te yaptığı değerlendirmede HDP olarak hükümetten herhangi bir randevu taleplerinin olmadığını ifade ederek Abdullah Öcalan ile görüşme yapabilmek için bugün Adalet Bakanlığı’na resmi talepte bulunduklarını kaydetti. Çözüm sürecinin tarafı olarak hükümet ile görüşüp görüşmeyeceklerine dair bir soru üzerine Buldan, "Hükümetle yaklaşık 15-20 gündür bir diyalog kopukluğu var. Karşılıklı yaşanan bir polemikten kaynaklı belki. Ama sonuçta hükümetin partimizi, genel başkanımızı hedef gösteren açıklamalarından sonra böylesi bir polemik yaşandı. Bundan sonra da diyalog sürecinde bir tıkanma oldu." diye konuştu.

Henüz hükümetle bir görüşme taleplerinin olmadığını kaydeden HDP Grup Başkanvekili Buldan, "Ama Ada’yla bir görüşme talebimiz var. Sayın Öcalan’la görüşme talebimiz var. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum; İmralı Adası'nın anahtarı hükümetin elinde olabilir ama barışın anahtarı Sayın Abdullah Öcalan’ın elindedir." değerlendirmesinde bulundu. Öcalan’la görüşmenin çok elzem olduğunu söyleyen Buldan, sürecin zamana yayıldıkça provokasyona açık bir zemin olduğu kaygısı taşıdıklarını ifade etti.

‘ÖNCELİKLE SAYIN ÖCALAN’LA GÖRÜŞME TALEBİMİZİ İLETTİK’

Sürecin ilerlemesi yönünde bir sinyalin alınması için çok kısa sürede Öcalan’la görüşülmesi gerektiğini savunan Pervin Buldan, "Hükümetle değil ama öncelikle Sayın Öcalan’la görüşme talebimizi ilettik. Hükümetle de diyalog kurulması önemlidir. Umut ediyor ve diliyoruz ki hükümet de bu konuda gerekli açıklamaları yapar. En azından Sayın Öcalan’la görüşmeye gitmeden önce hükümetle bir görüşme gerçekleşir. Bu konudaki sinyalin hükümetten gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

‘ÖCALAN’DAN SON YAŞANANLARLA İLGİLİ HERHANGİ BİR MESAJ GELMEDİ’

Hükümetle HDP arasındaki gerginliğin yaşandığı son süreçte Öcalan’dan herhangi bir mesaj gelmediğini kaydeden Pervin Buldan, Öcalan’la ne kendilerinin ne avukatının ne ailesinin ne de hükümetin görüştüğünü söyledi. Devletle görüşme yapıp yapmadığını bilmediklerini söyleyen Buldan, "Sayın Öcalan’dan son yaşananlarla ilgili bize herhangi bir mesaj gelmedi." dedi.

HDP’nin kapatılması için düğmeye basıldığı iddialarının sorulması üzerine parti kapatmanın Türkiye’nin gündeminde olmadığını ve çıkması gerektiğini söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri