Pervari'de Şehit Olan 17 Asker İçin Mevlit Okutuldu

Siirt'in Pervari ilçesinde 10 Kasım 2012 tarihinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 17 asker için mevlit okutuldu.Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde düzenlenen mevlit programına; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Vali Yardımcısı...

Siirt'in Pervari ilçesinde 10 Kasım 2012 tarihinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 17 asker için mevlit okutuldu.

Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde düzenlenen mevlit programına; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, bazı kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlitten önce bir konuşma yapan İl Müftüsü Faruk Arvas, şehitliğin, Peygamberlik mertebesinden sonra gelen ve dünya hayatında kazanılabilinecek en yüksek mertebe olduğunu belirterek, iki yıl önce helikopter kazasında şehit olan 17 askerimizi rahmetle andıklarını söyledi.

Müftü Arvas, il merkezindeki Kur'an kurslarında, şehitler için 17 hatim okunduğunu, mevlidin ardından, hatim duası yapılacağını kaydetti. Daha sonra İl Müftülüğünde görevli imam hatipler tarafından okunan mevlidin ardından, Müftü Faruk Arvas tarafından hatim duası yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yapan askerler, cami çıkışında, vatandaşlara gül suyu ve lokum ikram etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri