Perinçek, Abd'li Askerlerinin Başına Çuval Geçiren Tgb'lileri Kutladı

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sirkeci’de Amerikan askerlerinin başına çuval geçirerek protesto eylemi yapan TGB’li gençlere sahip çıktı. Eylemcileri kutlayan Perinçek, “Biz bu eylemi İşçi Partisi olarak sonuna kadar destekliyoruz.”...

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Sirkeci’de Amerikan askerlerinin başına çuval geçirerek protesto eylemi yapan TGB’li gençlere sahip çıktı. Eylemcileri kutlayan Perinçek, “Biz bu eylemi İşçi Partisi olarak sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.

Sirkeci’de ATM’den para çektikleri sırada başlarına çuval geçirilen ve üzerlerine boya atılan Amerikan askerleri ile ilgili gözaltına alınan TGB üyeleri serbest bırakıldı. Konuyla ilgili İşçi Partisi genel merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya serbest bırakılan eylemci gençler de katıldı. Toplantıda İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuştu.

Dün yaşanan olayı hatırlatan Perinçek, “Dün Türkiye Gençlik Birliği hepimizin bildiği gibi İstanbul’da Amerikan savaş gemileri ile birlikte Türkiye’ye getirilen Amerikan askerinin başına çuvalı geçirdi. Buradaki arkadaşlar İşçi Partisi öncü gençlik üyesidir. Türkiye Gençlik Birliği’nin Başkanı da burada. Bu eylemi tam zamanında doğru olarak yapmışlardır. Biz bu eylemi İşçi Partisi olarak sonuna kadar destekliyoruz. Gençlerimiz doğru yapmışlardır. Gençlerimizin bizim tarafımızdan yönlendirmeye yönetilmeye hiç ihtiyaçları yok. Kendileri Türkiye’nin süreçlerini çok iyi izliyorlar. Çok iyi biliyorlar. Bugüne kadar yaptıkları mücadelelerle ne kadar doğru zamanlarda ve doğru yerlerde doğru işler yaptıklarını göstermişlerdir. Ona bir eylemle ilavede bulundular.” şeklinde konuştu.

“Benzer eylemler sürecek mi?” şeklindeki soruya ise Perinçek şu yanıtı verdi: “Eğer ABD Türkiye’yi bölmeye kalkarsa bölmek için girişimlere kalkarsa Türkiye’nin önündeki hükümeti belirlemek için içerde birtakım terör eylemi yapmaya kalkarsa Türk devletinin buna karşı direncini anlayacaklardır. Zannetmesinler ki çuval geçirmekle bu iş bitecek. Türkiye’nin büyük direnci var.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri