Perakendede İşler İyileşti, Beklentiler Geçen Yılın Üzerinde

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından hazırlanan perakende endeksi (TEPE), Ağustos 2013’te geçen aya göre düştü, geçen yıla göre ise yükseldi.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından hazırlanan perakende endeksi (TEPE), Ağustos 2013’te geçen aya göre düştü, geçen yıla göre ise yükseldi. Perakendecilerin genel olarak 2013 yılı performansını, 2012 yılı performansının üzerinde gördüğü belirtildi.

Endekste geçen 3 aya ve geçen yıla göre işlerdeki toparlanma algısı arttı. Önümüzdeki 3 aydaki sipariş ve satış beklentileri de geçen yıldan daha yüksek değer aldı. AB’de ve Euro Bölgesi’nde perakende güveni yükselişini sürdürdü.Söz konusu endeks, Haziran ve Temmuz aylarındaki yükselişin ardından Ağustos ayında düştü. Ağustos 2013’te 0,1 değerini alırken, bir önceki aya göre 0,6 puan düştü, geçen yılın aynı dönemine göre ise 6,2 puan yükseldi. Mevsimsellikten arındırılmış TEPE değerlerine 2013 ve 2012 yılları itibari ile bakıldığında perakende güveni 2013’ün mart-ağustos ayları arasında 2012’nin üzerinde değer aldı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri