Pembe Diş Estetiği

Pembe diş estetiği, sağlıklı, renkli ve etkileyici diş eti görünümü kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen diş estetiği yöntemidir.

Pembe , sağlıklı, renkli ve etkileyici diş eti görünümü kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen diş estetiği yöntemidir. Etkileyici gülüşler için en az dişler kadar önemli olan diş etleri, pembe diş estetiği ile göze hoş gelen bir görünüme kavuşturulur. 

 diş ve diş eti arasındaki uyumu sağlayan önemli bir estetik uygulamadır. Diş etinin sağlıklı olması, diş eti rengi gibi etmenler ağız sağlığını doğrudan etkiler. Pembe estetik bu etkiyi ideal görünüme dönüştürmeyi amaç edinir.

Diş eti rengi, diş eti fazlalığı ya da diş eti noksanlığı gibi konular pembe diş estetiği kapsamına girmektedir. 

Diş eti için estetik uygulamaların başlaması için varsa diş eti hastalıklarının önceden tedavi edilmesi gerekir. Mevcut diş eti hastalıkları pembe diş estetiğinin yapılmasını engellemektedir. Böyle durumlarda uzman hekim tarafından  hastalıkları için uygun tedavi süreci başlatılmalı ve sonrasında estetik uygulamalara geçilmelidir.

Pembe Estetik Yöntemleri

Rejeneratif: Herhangi bir sebep dolayısıyla hasar görmüş diş etlerinin yeniden güçlendirilmesi için kullanılan pembe estetik yöntemidir.

Gingivektomi: Diş etinde bulunan fazlalıkların ve büyüklüklerin alınmasını kapsayan pembe estetik yöntemidir.

Gingivoplasti: Lokal ya da genel anestezi altında gerçekleştirilen pembe estetik yöntemi, diş eti büyüklüğü nedeniyle asimetri bozukluğu olan görünümler için uygulanır.

Kron boyu uzatma: Diş dokusunda meydana gelen hasar ve çürük gibi olguların diş etini kısaltması durumunda tekrar uzun diş eti görünümü kazandırılması için uygulanır.

Tamamen estetik kaygılarla gerçekleşen pembe diş estetiği, sağlıklı ve etkileyici gülümsemeler için sıkça tercih edilmektedir.

 

Dt. Hüseyin Aşçı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri