Pekünlü, Başörtülü Öğrencinin Eğitim Hakkını Engellemekten Cezaevine Girecek

Ege Üniversitesi’nde (EÜ) başörtülü öğrenci F.N.G.’nin fotoğrafını çekerek özel hayatın gizliliğini ihlâl ve öğrenim hakkını engelleme suçlamasıyla İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak, eğitim ve öğretim hakkını...

Ege Üniversitesi’nde (EÜ) başörtülü öğrenci F.N.G.’nin fotoğrafını çekerek özel hayatın gizliliğini ihlâl ve öğrenim hakkını engelleme suçlamasıyla İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak, eğitim ve öğretim hakkını engellemekten 2 yıl 1 ay hapis cezası alan, cezası Yargıtay tarafından onanan Prof. Dr. Rennan Pekünlü, bugün cezaevine girecek. Ceza aldıktan sonra emekli olan, EÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Pükünlü, öğle saatlerinde Foça Açık Cezaevi'ne teslim olacak.

Teslim olmadan önce Prof. Dr. Pekünlü, kendisini destekleyerek uğurlamaya gelenlere, Bornova Belediyesi Nikah Sarayı'nda, "Evren ve Evrim" konulu bir ders verdi. Dersin sonunda salonu dolduranlara teşekkür eden Pekünlü, "İzninizle artık ayrılma zamanı geldi ama bu ayrılık, ayrılık anlamında değil. Bu ayrılık, bütünleştirici anlamında bir ayrılık. Şimdilik hoşçakalın." dedi. Dersin sonunda kendisini desteklemeye gelenlerle vedalaşan Pekünlü, infaz hükümleri gereği 4,5 ay kalacağı Foça Açık Cezaevi'ne teslim olmak için oradan ayrıldı. Pekünlü'ye destek verenler arasında Ege Öğretim Elemanları Derneği, Tüm Öğretim Elemanları Derneği, Dokuz Eylül Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim İş ve İzmir Tabip Odası ve bazı siyasi partiler yer aldı. Ders sırasında salonda, ‘Yargılanan laikliktir', ‘Aydınlanma hapsedilemez’ şeklinde pankartlar bulunurken, ‘Rennan hoca yalnız değildir’, ‘AKP halka hesap verecek’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Karanlığa, şeriata, faşizme geçit yok’, ‘Silivri'yi yıktık, AKP'yi de yıkacağız’, ‘Kkaranlığa boyun eğmeyeceğiz’ şeklinde sloganlar atıldı. Rennan Pekünlü'nün, saat 14.30 civarında teslim olacağı öğrenildi.

PEKÜNLÜ AİHM'YE BAŞVURMUŞTU

Yargıtay tarafından aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezasının onanmasının ardından Pekünlü, Anayasa Mahkemesi'ne, Anayasa'ya aykırılık ve adil yargılama hakkının engellendiği gerekçesiyle başvuru yapmış ancak itirazı reddedilmişti. Daha sonra itirazını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne taşımıştı.

HAKKINDA AÇILAN İKİNCİ DAVA DEVAM EDİYOR

Pekünlü hakkında 2011 yılındaki şikayetin ardından 2012 yılında dört öğrenci daha aynı suçlamayla şikayetçi olmuştu. Hakkında 12 yıla kadar hapis ceazıs talebiyle asliye ceza mahkemesinde dava açılan Pekünlü, bu davada geçen ay hakim karşısına çıkmıştı. Duruşma, 5 Şubat 2015 tarihine ertelenmişti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri