Pehlivanlardan 2 madalya

20. Avrupa Gençler Serbest Güreş Şampiyonasını Türkiye, 1 altın ve 1 gümüş madalyayla tamamladı.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te, 25 ülkeden sporcuların katılımıyla düzenlenen şampiyonanın 2. ve son gününde 50, 60, 74 ve 96 kilolarda eleme ve final mücadeleleri yapıldı. 50 kiloda Ahmet Peker, ilk turda Gürcü rakibiyle yaptığı karşılaşmayı kazanarak yarı finalde Ermeni güreşçi ile eşleşti. Bu müsabakayı da kazanan Peker, finalde Moldovalı Anatoli Burvian ile mücadele etti ve müsabakayı 2-0 kazanarak altın madalyaya ulaştı. 74 kiloda Musa Gürbüz, ilk turda Bulgar, çeyrek finalde Macar, yarı finalde de Fransız rakiplerini yenerek finale çıktı. Gürbüz, finalde Rus Georgy Rubaev’e 2-1 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

60 kiloda Şenol Çalık, ilk turda İtalyan rakibiyle yaptığı karşılaşmayı kazanmasına karşın, çeyrek finalde Azeri rakibine yenildi. Çalık, Azeri sporcunun finale yükselmesi nedeniyle repesaj müsabakaları yapmaya hak kazandı. Çalık, İsrailli rakibiyle yaptığı ilk repesaj maçını kazandı ve bronz madalya müsabakasına kaldı. Bronz madalya müsabakasında ise Rus Albert Kairkanov’a 2-1 yenilen Çalık, sıkletinde beşincilikle yetindi.
96 kiloda da ilk turu maç yapmadan geçen Mustafa Özdemir, 2. turda Alman rakibine yenmesine karşın, çeyrek finalde Macar rakibine yenilerek 8. olabildi. Dünkü müsabakalarda madalya kazanamayan Türkiye, böylece bugün aldığı madalyalarla şampiyonayı 1 altın ve 1 gümüş madalyayla tamamlamış oldu. Türkiye, şampiyonada takım halinde 46 puanla 4. sırayı elde etti. Takım birinciliğini, 4 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya ve 66 puanla Rusya, ikinciliği 1’er altın ve gümüşün yanısıra 5 bronz madalya ve 63 puanla Azerbaycan, üçüncülüğü de 2’şer altın, gümüş, bronz madalya ve 58 puanla evsahibi Gürcistan aldı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri