Pehlivanlar kapış kapış

Güreş Federasyonunun yanlı uygulamalarını gerekçe göstererek, faaliyetlerini durdurma kararı alan Amasya Şekersporun sporcularının büyük bölümü, yeni kurulacak Bursa Büyükşehir Belediyespor çatısı altında biraraya geliyor.

Amasya Şekerspor takımının teknik direktörü Cahit Ahıskalıoğlu, kulüplerinin bünyesinde 15 güreşçi bulunduğunu belirterek, “Kulübümüzün kapanmasından sonra özellikle genç sporcularımızın ortada kalmasını istemedik. Onları Bursa Büyükşehir Belediyesi takımına yönlendirdik. Sporcularımızdan İsmail Bulut ile Salih Erinç Adaletspor ile, Fatih Çakıroğlu ve Serhat Balcı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile transfer görüşmeleri yapıyor. Diğer 11 sporcumuz Bursa Büyükşehir Belediyespor’da güreş hayatlarına devam edecek” dedi.

Amasya Şekerspor’un kapatılması kararının ardından tüm sporcularının kendisini ve kulübün onursal başkanı Mahmut Demir’i arayarak tesellide bulunduğunu ve helallik istediğini anlatan Ahıskalıoğlu, “Bu gibi durumlarda zarara uğrayan sporcular genellikle isyan eder, yöneticilerine suçlamalarda bulunur. Bizde asla böyle birşey olmadı. Çünkü biz bir aile gibiydik. Sporcularımın babası gibiydim. Çocuklarımdan ayrılmak doğrusu bana çok zor geldi” diye konuştu.
Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, kapatılan Amasya Şekerspor’un güreşçilerine sahip çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi takımının Süper Lig’de yer almasını planladıklarını söyledi. Amasya Şekerspor Kulübü yönetiminin toplanarak, yeni kurulacak Bursa Büyükşehir Belediyesi Kulübü ile birleşme kararı alacağını ifade eden Kocatepe, “Bu şekilde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gelecek sezon Süper Lig’de mücadele edebileceğini düşünüyoruz” dedi. Mehmet Kocatepe ayrıca Yusufeli Belediyesi’nin de güreş takımı kuracağını ve kapanma aşamasında olan Altındağ Belediyesi ya da TEKEL Spor ile birleşerek Süper Lig’e girmesinin planlandığını açıkladı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri