Pehlivanlar atasını unutmadı

Güreş İl Temsilciliği 2014 yılı faaliyet takviminde yer alan ‘Çanakkale Zaferi’ Güreş İl Birinciliği Yoğun bir katılımla gerçekleşti. Genç pehlivanlar atalarını ata sporu yaparak yad etti

Güreş İl Temsilciliği 2014 yılı faaliyet takviminde yer alan 'Çanakkale Zaferi Güreş İl Birinciliği Müsabakaları' 6 kulüpten 80 sporcunun katılımı ile Mevlana İmam Hatip Orta Okulu Spor Salonunda  gerçekleşti. Çanakkale zaferi ve şehitlerini anma kapsamında düzenlenen Grekoromen stilinde yapılan yarışlar, güreşçilerin çekişmeli mücadelelerine sahne olurken çok sayıda spor sever de yarışları izleyerek minderde terleyen sporculara destek verdi. Müsabakalar sonucunda ise sıralama şu şekilde oluştu; 35-38 Kg 1. Sait Şipal (B.Belediyespor), 2.Mustafa Yılmaz (B.Belediyespor), 3. Abdülkerim Sağdiç (Gsim),  3.  Ramazan Kayar (B.Belediyespor), 42 Kg 1. Ayhan Özdemir (Selçuklu Belediye), 2.H.Hüseyin Erken (Gsim), 3. Alihan Bayraktar(Gsim), 3. Sefa Ulutaş (Meramkozağaç), 47 Kg 1. Ahmet Altan (Selçuklu Belediye), 2.M. Ali Akkoyun (Gsim), 3.İ.Ethem Özkul (Gsim), 3.  İsmail Duran (Gsim) 53 Kg 1.Muhammet Yılmaz (Gsim)2.M.HalitMınık (Selçuklu Güreş) 3. Şükrü Tosun (Gsim) 3.  Mustafa Oğurlu(Selçuklu Güreş) 59 Kg 1.Mustafa Toraman (Meram Kozağaç)

2. M.Burhan Nas (Gsim), 3.İ.Yüce Sığırcı (B.Belediyespor), 3.  Alişan Alaşahin (Gsim)

66 Kg 1. Abdurrahman Kalkan (Gsim), 2. Süleyman Akdoğan(Selçuklu Belediye)

3.A.Bahattin Karaman (Gsim), 73 Kg1.Ali Türkan(Selçuklu Güreş), 2. M.Ozancan Köylüoğlu(Selçuklu Güreş), 3. Bekir Çorum(Selçuklu Belediye), 3.  Mustafa Çiçek (Gsim)

85kg 1.            H. Tahsin Özden(Gsim), 2. Ramazan Çınar(Selçuklu Belediye), 3.Samet Mutlu (B.Belediyespor ), 3.  B.HabeşBaktemur (B.Belediyespor)

İLK 2’YE GİREN SPORCULAR TÜRKİYE‘Yİ TEMSİL EDECEK

Turnuvaya katılımın yoğun olmasının kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Şahin, bu organizasyonda dereceye giren sporcuların 23 Nisan tarihinde Konya’da yapılacak olan Uluslararası Rumi Çocuk Oyunlarında ülkemizi temsil edeceğinin altını çizdi.  Şahin, “ Konya Güreş camiası olarak Çanakkale Zaferi Güreş Turnuvasıyla Çanakkale’de hayatını kaybeden ecdadımızı andık. Kulüplerimiz turnuvaya yoğun ilgi gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Konya güreşinin gelişimi için camia olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Bu turnuvada kilolarında ilk iki sıraya yerleşen sporcularımız 23 Nisan tarihinde Konya’da yapılacak olan Uluslararası Rumi Çocuk Oyunlarında ülkemizi temsil edecek” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri