Pehlivanköy'de 105 Yıldan Buyana Panayır Geleneği Sürüyor

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma panayır geleneği sürdürülüyor. Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı'nın 1908 yılında dönemin padişahı 2. Abdulhamit...

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma panayır geleneği sürdürülüyor.

Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı'nın 1908 yılında dönemin padişahı 2. Abdulhamit Han tarafından kurulduğunu ve kesintisiz olarak 105 yıldan bu yana sürdürüldüğünü söyledi. Hasadı bitiren bölge çiftçisinin hasat sonu hem kışlık ihtiyaçlarını giderdiğini,hem de çoluk çocuğu ile birlikte eğlence imkanı bulduğunu aktaran Açıkel,şunları kaydetti: "Panayırımız bizim için olmazsa olmazımız.Osmanlı döneminde panayırlar bir zincirin halkası gibi.Hepsi birbirlerini takip ediyorlar.Zaman içerisinde panayırlar festivale döndü.Biz hala panayır diye ısrar ediyoruz. Eninde sonunda hepsi panayıra dönecekler. İlçenin ekonomisine, belediye bütçesine ve ilçenin tanıtımına katkısı var.İlçemiz bölgenin panayırı ile tanınıyor."

Pehlivanköy ilçesinin eski isminin Pavli olduğuna işaret eden Açıkel,1935 ve ya 1936 yıllarında Bölge Valisi Kazım Dirik Paşanı’nın ilçeden trenle geçtiği sırada güreşen pehlivanları görünce, Pavli olan köyün ismini Pehlivanköy olarak değiştirdiğini belirtti.

Renkli görüntülere neden olan,iğneden ipliğe bir çok malın satıldığı fotoğrafçılarında ilgisini çeken ve 4 gün süren tarihi panayır sona erdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri