Pehlivan Otomobil Tübitak Yarışmasında Üçüncü Oldu

Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen ve azami olarak 110 kilometre hıza çıkabilen güneş enerjili otomobil TÜBİTAK yarışmasında üçüncü olma başarısını gösterdi. Bilgisayar, makine, elektrik ve elektronik mühendisliği...

Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen ve azami olarak 110 kilometre hıza çıkabilen güneş enerjili otomobil TÜBİTAK yarışmasında üçüncü olma başarısını gösterdi. Bilgisayar, makine, elektrik ve elektronik mühendisliği bölümünde okuyan 16 öğrenci, 4 akademik danışmanla bir araya gelerek proje çalışmalarına başladı. İlk başlarda maddi problem çeken ekip, daha sonra üniversite rektörlüğü ve sponsorların desteğiyle bu sorunu aşarak çalışmalarını hızlandırdı. Proje hazırlıklarının tamamlanmasının ardından üretime geçildi. Motor, panel ve batarya dışında tüm üretimi öğrenciler tarafından yapılan 190 kilogram ağırlığındaki araç yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede tamamladı. Edirne’nin Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne ev sahipliği yapması nedeniyle öğrenciler tarafından otomobile 'Pehlivan' adı verildi.

    Elektronik donanımı atölyede, performansı ise üniversitenin Ayşekadın Yerleşkesi'nde test edilen Pehlivan bütün sınavları başarı ile geçti. Başarılarını ulusal alanda da pekiştirmek isteyen öğrenciler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından İzmit’in Körfez pistinde düzenlenen Alternatif Enerjili Araçlar Yarışı Formula G’ye katıldı. 11-17 tarihleri arasında yapılan 26 üniversiteden 29 aracın katıldığı yarışmada Trakya Üniversitesi’nin Pehlivan Solar Team takımı, Sakarya ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden sonra üçüncü oldu.

Trakya Üniversitesi Pehlivan Solar Team Kaptanı ve pilotu Ali Deroğlu, İzmit pistine ilk adımı attıkları andan itibaren ilgili odağı olduklarını söyledi.

    Pehlivan otomobilin ismine yakışır heybeti ve şık tasarımı ile büyük sempati topladığını anlatan Deroğlu, ilk katıldığı yarışmada 2 ödül birden kazandıkları için mutlu olduklarını kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri