Pedallarını 'Doğa' İçin Çeviriyor

Doğayı korumaya dikkat çekmek amacıyla bisikletiyle Türkiye turuna çıkan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Boran Ovayolu, Sanko Üniversitesi sponsorluğunda gerçekleştirdiği yolculuğunda Muğla’nın Datça ilçesine ulaştı.     Mersin’den.

Doğayı korumaya dikkat çekmek amacıyla bisikletiyle Türkiye turuna çıkan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Boran Ovayolu, Sanko Üniversitesi sponsorluğunda gerçekleştirdiği yolculuğunda Muğla’nın Datça ilçesine ulaştı.

    Mersin’den '2 Teker Hürriyet' sloganıyla 13 Temmuz’da turuna başlayan Boran Ovayolu, doğayı önemseyen ve koruyan, kaliteli yaşam standartları olan ve içinde tüm canlıların hür yaşayabildiği kentler için pedal çevirmeye devam ediyor. Tek başına çıktığı yolculuğunda 2 bin 500 kilometre yol kat edeceğini ifade eden Boran Ovayolu, Mersin’den başlayan turunun Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesini kapsayan bir rotada olacağını ve İstanbul’da biteceğini söyledi.

    Video ve fotoğraf konusunda abisinin yardımcı olduğunu belirten Ovayolu, yolculuğu sırasında yanında kıyafetlerin yanı sıra, gerekli sağlık ve teknik ekipmanlarının bulunduğunu, 4 gün kamp yapıp 1 gün ise pansiyonda kaldığını kaydetti. Ovayolu, "Turun ikinci günü Büyükeceli - Aydıncık arasında Karatepe diye bir yokuş var. Sıfır rakımdan 500 metreye tırmandım. Deniz kenarında iken bulutların arasına çıktım. Çok zor, bıktıran yerler oldu. Ama çok güzel insanlar tanıdım. Kendimde çok yeni şey fark ettim. Kendimi buldum. Hür olduğumu, yaşadığımı hissettim." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri