Pedalların heyecanı Olimpiyat'ta sona erdi

Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Ödüllü Karatay Düz Bisiklet Yarışlarının 5.'si Olimpiyat Parkında yapılan son etap yarışları ile tamamlandı

Karatay Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya Bisiklet İl Temsilciliği ve Bisiklet Sporu Kalkındırma Derneği’nin katkılarıyla bu yıl 5.’si düzenlenen Karatay Düz Bisiklet Yarışları Olimpiyat Parkında yapılan son etap yarışları ile tamamlandı. Geleneksel hale getirilen Ödüllü Karatay Düz Bisiklet Yarışmalarının ilk etabı Karkent Pazar alanında, ikinci etabı Büyüksinan Pazar yerinde, üçüncü etabı ise Adalet Parkı’nda geniş katılımla gerçekleştirilirken yarışmaların son etabı da Olimpiyat Parkı’nda yapıldı. Yapılan bu yarışla Karatay Düz Bisiklet Yarışları 5.’si tamamlandı. Yarışlar erkeklerde 0-8, 9-13 ve 14 yaş üstü, bayanlarda ise 0-10 ve 11 yaş üstü olmak üzere 5 kategoride yapıldı.

Yoğun katılımın olduğu yarışlarda ilk 9 sırayı paylaşan yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi. Yarışlar sonunda konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ilk 5 yılda yapılan yarışlarda ilk 3’e giren sporculara bisiklet verdiklerini ancak bundan sonra ilk 10’a giren tüm kategorideki yarışmacılara bisiklet vereceklerini toplamda bu bisiklet sayısının 200 olacağını ifade etti. Hançerli, “ Amacımız düz bir alan üzerinde olan Karatay Belediyesinde bisiklet kullanımını arttırmak ve özendirmek. Görüyorum ki her geçen yıl bu organizasyonumuza ilgi artıyor. Bu organizasyonda bize destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlk 5 yılda düzenlediğimiz yarışlarda ilk 3’e giren yarışmacılarımıza bisiklet veriyor diğer derecelere ise çeşitli hediyeler veriyorduk. Ancak önümüzdeki yıldan itibaren inşallah ilk 10’a giren yarışçılarımızın hepsine bisiklet armağan edeceğiz.  Önümüzdeki yıllarda katılımın daha fazla olmasını temenni ediyor katılımcılara ve destek verenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ise Konya’dan çıkan başarılı bisiklet sporcularının bu tarz organizasyonlar sayesinde çıktığını ve Londra Olimpiyatlarında milli takımı temsil edecek 3 sporcudan 2’sinin Konyalı olduğunu ifade etti. Ersöz, “ Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye böyle bir organizasyonu düzenlediği için teşekkür ediyorum çünkü Konya’dan çıkan başarılı bisiklet sporcuları bu tarz organizasyonlar sayesinde bisiklet sporu ile tanışarak başarılı oluyor. Dünya sporunun en önemli organizasyonu olan Londra Olimpiyatlarında bisiklet branşında ülkemizi 3 sporcu temsil edecek ve bunların 2’si Konyalı. Bu sporcular Konya’da yapılan bu tip güzel organizasyonlarla bisiklet sporu ile tanışarak buralara geldiler” diye konuştu.

Düz bisiklet yarışlarından önce puanlı bisiklet yarışları yapıldı bu yarışlarda  İl Özel İdarespor’dan Nazım Demirci 1., Halil İbrahim Dilek 2., Gençlikspor’dan Ramazan Bozdoğan 3. oldu. Yapılan yarışlar ardından dereceye giren yarışmacılara törenle ödülleri takdim edildi. Ödül Törenine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konye Gençlik Ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya Amatörspor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Bisiklet Sporunu Kalkındırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Fatih Yılmaz, Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu ve davetliler katıldı.

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri