Pedallar Yazıcıoğlu için döndü

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına Sivasta düzenlenen 1. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Bisiklet Turu sona erdi.

Sivas Belediyesi ve Bisiklet Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen yarışlar, bugün düzenlenen 87 kilometrelik yarışla tamamlandı. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünden başlayan yarışta, çevre yolu güzergahını takip eden yarışmacılar, aynı güzergahta 6 kez tur attılar.

Yarışlarda, Türkiye A takımından Ahmet Örken birinci, İlhan Çevik ikinci, Konya Özel İdare Spor Kulübü’nden Bekir Baki Akışan üçüncü oldu. Kentte 3 gündür süren yarışlarda dereceye giren sporculara Paşabahçe Mesire Piknik Alanı’nda düzenlenen törenle ödülleri verildi. Vali yardımcısı İsmail Karadaş, burada yaptığı konuşmada, bu organizasyon ile Sivas’ta farklı bir heyecan, farklı bir duygu yaşandığını söyledi. Sivas’ın bu etkinlikle kendisini tanıtma imkanı bulduğunu ifade eden Karadaş “Sivas, çağdaş yüzünü uluslararası camiaya tanıtma imkanı buldu. Bu kapsamda Muhsin Yazıcıoğlu’nu ve beraberinde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkürlerimi sunarım” dedi. Belediye başkan vekili Mustafa Çimen de şehirlerin, ülkelerin tanıtımında spor ve bilimsel organizasyonların ciddi katkılar sağladığını belirtti.
Bu organizasyonun da Sivas’ın tanıtımına katkısı olduğuna inandığını belirten Çimen, etkinliğin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Mütftüoğlu ise Muhsin Yazıcıoğlu’nun Sivas’ın simgesi olduğunu belirterek, onun anısına bu etkinliğin sürekliliğini sağlamak istediklerini kaydetti. Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları ve ödülleri dağıtıldı. Yarışmada dereceye giren sporculara toplam 5 bin Avro para ödülü dağıtıldığı bildirildi. Kentte 3 gün süren yarışlara, Türkiye’den 80, Gürcistan ve Bulgaristan’dan da 12 sporcu katıldı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri