Pedallar müzeleri gezdi

Konyalı pedallar bu kez Müzeler Haftası etkinlikleri için döndü. Sırasıyla Arkeoloji ve Etnoğrafya müzesini gezen bisikletçiler ardından Mevlana Müzesi’ne pedal çevirdi
Müzeler haftası nedeniyle Bisikleti Kalkındırma Derneği ve Müzeler Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği etkinlik nedeniyle Konyalı pedallar, Dernek üyeleri, antrenörler ve vatandaşlar ilimizdeki müzeleri ziyaret ettiler. 18-24-Mayıs Tarihleri arasında düzenlenen Müzeler Haftası nedeniyle Konya’mızın önemli müzelerine Bisikleti Kalkındırma Derneği ve Müzeler Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği etkinlikle Konyalı pedallar tarafından müzeler ziyaret edildi.

Konya Arkeoloji müzesinde gerçekleştirilen ziyaretten sonra; pedallar toplu halde Etnoğrafya müzesini ziyaret ettiler. Buradan pedal çevirerek Mevlana müzesine gelen bisikletçiler, antrenör ve yöneticiler Mevlana müzesini ziyaret ettiler.

Konya’mız binlerce yıllık tarihi zenginliği ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır diyen Bisikleti Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz “Bu medeniyetlerin bırakmış olduğu birçok değerler müzelerimizde sergilenmektedir. Maalesef birçok eserimizin sergilendiği özellikle Arkeoloji ve Etnoğrafya müzelerimizi çok az kişi ziyaret etmektedir. Dernek olarak ortalama 30 kişinin ziyaret ettiği müzelerimize dikkat çekmek istedik. Yapmış olduğumuz bu etkinlikle müzelerimizin tanıtımına katkıda bulunmak istedik. Bundan sonra bu müzelerimizi daha çok kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.

Özellikle Üniversite öğrencilerimiz müzelerimize karşı duyarsız davranmaktadırlar diyen dernek başkanı Fatih Yılmaz “Üniversite öğrencilerimiz değil müzelerimizi ziyaret etmek, müzelerimizin yerlerini daha bilmemektedirler. Tüm Konya halkı ve Üniversite öğrencilerimizin müzelerimize; tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkmalarını istiyoruz. Geçmişini hatırlamayan toplumlar yok olmaya mahkumdurlar. Dernek olarak tarihi geçmişimizi gündeme taşımak ve gündemden düşmemesini sağlamak en büyük arzumuzdur” dedi.

Bisikleti Kalkındırma Derneği ilk olarak Mevlana müzesini ziyaret ederek bir etkinlik düzenlemiştir diyen Yılmaz “İkinci etkinliğimizi Müzeler haftası nedeniyle gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Üçüncü etkinliğimiz ise 5-Haziran-2010 Tarihinde Dünya Çevre günü nedeniyle Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ile Derneğimizin ortaklaşa düzenleyeceği Çevre turu gerçekleştirilecektir. Tüm halkımıza açık olacak bisiklet turu sonunda tura katılanlar çeşitli hediyelerle ödüllendirilecektir” dedi.

BİSİKLETTE KONYA DAMGASI SÜRÜYOR

Öte yandan bugünden itibaren Hollanda, Almanya ve İsviçre’de yapılacak olan uluslar arası bisiklet yarışlarında Konyalı bisikletçiler genç milli takımı başarıya taşımak için pedal çevirecek. Konya Şekerspor’dan Mustafa Sayar, Fatih Harmancı, Ahmet Akdilek, Pınarelispor’dan Şecaattin Dazkırılı İnt Junioren Dricdaags Van Axel turnuvası ile 27-30 Mayıs tarihlerinde İsviçre’de yapılacak olan Tour du Pays de Vaud turnuvasında, Konya Şekerspor’dan Fatih Keleş, İl Özel İdarespor’dan Hüseyin Sarıoğlu ve Selçuklu Belediyespor’dan Mevlüt Erkan da, Almanya’daki Tour de Berlin turnuvasında kürsüye çıkmak için mücadele edecek. Konyalı sporcuların yanı sıra, genç milli takımlarda iki Lassa, iki Antalya ve bir de Bolu kulüplerine ait sporcular yer alıyor. Milli takıma sporcu veren kulüplerin yönetimleri gençlerin spor yapabilmeleri ve onları bisiklet sporuna kazandırabilmek adına çalıştıklarını, birçok sporcunun üst düzey olduğunu belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri