Pedallar Balıkesir’de döndü

Uluslar arası kriteryum bisiklet yarışları Balıkesir’de yapıldı. Yarışlarda Konya Torku Şekerspor’dan 7, Konya Bisiklet Kalkındırma Derneğinden 6 bisikletçi ilimizi temsil etti
Balıkesir Günleri Etkinliği kapsamında düzenlenen uluslararası kriteryum Bisiklet yarışları tamamlandı. Yapılan yarışlara Ermenistan’dan 6, Bulgaristan’dan 6 ve Kıbrıs’tan 4 sporcu katıldı. Türkiye’den ise yarışlarda Konya Torku Şekerspor’dan 7, Konya Bisiklet Kalkındırma Derneğinden 6, Antalya Kepez Belediyespor’dan 6 ve Kocaeli Brisa takımından 6 sporcu katıldı. Yarışların ilk gününde Balıkesir’den başlayıp Susurluk ilçesine kadar gidip gelen sporcular soğuk hava nedeniyle sıkıntılı anlar yaşadı.
İlk gün yarışları sonunda Kocaeli Brisa takımından İsak Ünal 2 saat 46 dakika 40 saniyelik süresi ile yarışta birinci oldu. Yarışta ikinci olan sporcu ise finiş çizgisine metreler kala Şekerspor’dan Ayhan Güngör’ü geçen 02,50,25 lık derecesiyle Ermenistanlı sporcu Varshan Darbinyan oldu. 3 üncülüğü ise Ermenistanlı rakibine son anda geçilerek 1 saniye farkla 02,50,26’lık derecesiyle Konya Torku Şekerspor’dan Ayhan Güngör oldu. Yarışlar sonunda Yaylada AVM’de yapılan ödül töreninde birinci olan sporcuya ödülünü Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan 2. olan sporcuya ödülünü Belediye Başkanı İsmail Ok üçüncü olan sporcuya ise ödülünü Sanayi Odası Meclis Başkanı Rona Yırcalı verdi. Balıkesir’in en işlek caddeleri olan Milli Kuvvetler Caddesi, Anafartalar caddesi, Kızılay Caddesi ve Hükümet Konağı önünde yapılan yarışta sporcular aynı güzergahtan 30 tur yaptı.
İlk gün Uluslar arası bisiklet yol yarışına katılan sporcuların tamamı kriteryum yarışına da katıldı. Yolların trafiğe kapatılarak polis tarafından güvenliği sağlanan sporcuları yarış boyunca izleyen Balıkesir halkı özellikle Türk sporculara büyük destek gösterdi. İkinci gün yapılan yarışların sonunda ilk gün olduğu gibi Kocaeli Brisa takımı birinciliği kaptırmadı. Yarışma sonunda Kocaeli Brisa takımından Burak Gül birinci oldu. İlk gün bisiklet yol yarışında birinci olan İshak Ünal Kriteryum yarışında ikinci olarak yarışlarda 2 madalya kazanan tek sporcu oldu. Yarışlarda son madalyayı üçüncü olan Konya Bisiklet Kalkındırma Derneğinden Muhammet Keleş aldı. Ermenistan’dan adına yarışan Aduard Matosyan dördüncü Konya Torku Şekerspordan Fatih Keleş 5. oldu.
10-10-2010 Balıkesirliler günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışlara yurt dışında katılan Bulgaristan ve Kıbrıslı sporcular madalya kazanamazken Ermenistan ilk gün yapılan yol yarışında ikinci olarak 1 madalya kazandı. Türkiyeden yarışlara katılan Kocaeli Brisa takımı 3, Konya Toku Şekerspor 1, Konya Bisiklet Kalkındırma Derneği 1, Antalya Kepez Belediyespor ise madalya kazanamadan yarışları tamamladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri