Pazarcılar eylem yaptı vatandaş destek verdi

Korona virüs dolayısıyla 3 aydır açılmayan Perşembe Pazarının artık açılması gerektiğini söyleyen pazarcı esnafı, eylem yaptı.

Korona virüs tedbirleri dolayısıyla yaklaşık 3 aydır kapalı olan Perşembe Pazarı, normalleşme adımlarına rağmen açılmıyor. Pazarcılar, pazarın açılmamasına tepki göstererek, “Marketler açıksa, otobüsler tıklım tıklım ise bu pazar da bir an evvel açılmalı” diyor. Pazarın açılmamasına gerekçe olarak ise Konya'daki tüm pazarlar arasında en fazla yoğunluğun Perşembe Pazarında olması gösteriliyor. Ayrıca Perşembe Pazarı ve civarında oturan vatandaşların büyük bölümünün 65 yaş ve üzeri olmasının da pazarın kapanması gerekçe olarak gösterildiği öğrenildi. Pazarın kapalı kalmasını istemeyen pazarcılar, pazar alanı içinde eylem yaptı. Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Yasin Aktaş da sabahın erken saatlerinde pazarcıları dinlemek için pazar alanına geldi. Pazarcılar, dertlerini oda başkanına anlattı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'nın pazara gelmesini isteyen pazarcı esnafı, oda başkanına bu talebini iletti. Oda başkanı Aktaş ise pazar yerinde telefonla Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile görüştü. Başkan Pekyatırmacı, telefondan pazarcılara seslenerek, “Arkadaşlar, benim yanınıza gelmem bir şey ifade etmez. Taleplerinizi bana yazılı olarak iletmeniz gerekir” dedi. Pazarcılar daha sonra konvoylar halinde Selçuklu Belediyesi'ne gitti. Pazarcılar, “Bizim araçlarımızda şuan eski parayla milyarlık mal var. Bu zararımızı kim karşılayacak. Hafta sonu sokak yasağı var. Mallarımız elimizde kalacak” dedi.

PAZARCILAR: TAKIN KELEPÇEYİ GÖTÜRÜN

Eylemin yapıldığı sırada olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Yetkili amir, pazarcılara “Esnaf ve vatandaş pazarın açılmasını istiyor. Belediyemiz bir karar aldı. Pazar alanı kapatılmadı. İnsanların yerleri baki. Geçici bir karar alındı. Bugün pazarı açtırmayacağız. Sorununuzu burada çözemezsiniz. Yetkililere gitmeniz gerekir. Çözemediniz mi devletin mahkemesi var. Biz, sizlerle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Bana talimat verildi, pazar açılmayacak. Burada tartışmanın bir anlamı olmaz. Yolu kapatırsanız, sıkıntı çıkarırsanız ben gözaltı yaparım. Ben, sizinle karşı karşıya gelmek istemiyorum. Biz, kimsenin tarafında değiliz. Biz, sadece burada asayişi sağlamak için varız” dedi. Pazarcılar ise “Hiçbir sıkıntı yok. Biz terörist değiliz. Biz, bu vatan için canımızı veririz. Biz, ekmek paramızın peşindeyiz. Takın kelepçeyi gidelim” diye cevap verdi.

65 YAŞ ÜSTÜ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Pazar alanında üyelerine seslenen Konya Pazarcılar Esnaf Odasından bir yetkili ise şunları kaydetti: “40 yıldır pazar ama maalesef burası pazar alanı olarak görülmüyor. Pazar alanının bulunduğu yer etraftaki binaların otoparkı olarak görülüyor. Buradaki halkın yüzde 80'i buraya pazar kurulmasını istiyor. Vatandaş, bu konuyla ilgili her gün belediyeyi arıyor, valiliği arıyor. Hatta bizim odamızı arayanlar bile var. Biz, valilik ve belediyenin numarasını veriyoruz. Bu alanın etrafında oturanların büyük kısmının yaş ortalaması 65 ve üzeri. Burası park alanı, pazar alanı olmadığı için de sıkıntı.”

Pazarcılar ise bu söylemlerin ardından “Marketleri görmüyorlar mı? Cumartesi ve Pazar günü yasak var. Bizim mallarımız ne olacak. 65 yaş markete gitmiyor mu? Burası 40 yıldır park alanı değil de bugün mü park oldu? Biz, faturalarımızı ödeyemiyoruz. Kiramızı ödeyemiyoruz” şeklinde konuştu.

CEHENNEMİN DİBİNDEKİ PAZARA GİDİYORUZ

Vatandaşlar, şunları söyledi: “Taze sebze ve meyve almak istiyoruz. Biz, pazardan alışveriş yapmak istiyoruz. Markete gitmek istemiyoruz. Marketler çok pahalı. 3-4 aydır marketler bizi soydu. Biz taa cehennemin dibindeki pazara gidiyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri