Pazarcı Esnafı Kendilerine Verilen Yerin Kaldırılmasına Tepkili

Yakutiye ilçesine bağlı Dere Mahallesi'nde bulunan Perşembe Pazarı'ndaki pazarcı esnafı kendilerine verilen yerin kaldırılmasına tepki gösterdi.

Yakutiye ilçesine bağlı Dere Mahallesi'nde bulunan Perşembe Pazarı'ndaki pazarcı esnafı kendilerine verilen yerin kaldırılmasına tepki gösterdi. Erzurum Valiliği tarafından pazarcı esnaf yerinin kaldırılmasına bir anlam veremediklerini belirten Seyyar Pazarcılar ve Manavcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, “Madem bizleri buradan kaldırıyorlar. Sayın Valimiz bize o zaman pazaryeri versin biz orada ekmek paramızı kazanalım.” dedi.

    Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in bu ara yeri verdiğini dile getiren Aktepe tepkisini şu sözlerle aktardı: “Bu yerdeki Okul Müdürü bizden şikayetçi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erzurum Valiliği'ne pazar esnafının kaldırılması için dilekçe yazmış. Erzurum Valimiz ise Yakutiye Belediye Başkanı'na bizim buradan kaldırılması talebinde bulunarak onları oradan kaldırın demiş. Ben Valimize şunu söylemek istiyorum en başta biz onlar veya bunlar değiliz. Her şeyden önce evimize ekmek götüren biz esnafız. Madem Valimiz bizleri burada istemiyor ise o halde bizlere yer verin o yerde ekmek paramızı kazanalım. Bu bizim ekmek kavgamız. Pazarcı esnafı, bu haksızlığa, hukuksuzluğa ve usulsüzlüğe, daha da önemlisi adam yerine koyulmamaya asla boyun eğmeyecektir. Mağduriyetimiz çözüme kavuşturulmadığı takdirde, eylemler yapacağız. Bu yapacağımız eylemler geniş kitlelere ulaşarak devam edecektir. Pazar kapatıldığında çoğu esnafımız zora düşerek evine ekmek götüremeyecek. Bizler ekmek kazanmak için bir suç işliyorsak bu suçu kabul ediyoruz.”
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri