Patronlar, Borç Tavanı Konusunda Obama’yı Uyardı

ABD’deki şirket CEO’ları Başkan Barack Obama ile görüşüp, borç tavanı konusunda uyarılarda bulundu.

ABD’deki şirket CEO’ları Başkan Barack Obama ile görüşüp, borç tavanı konusunda uyarılarda bulundu. Şirketlerin üst düzey yöneticileri 17 Ekim’e kadar ülkede borçlanma limiti artırılmaz ise ekonominin büyük yara alacağını aktardı.

Yeni bütçe konusunda anlaşamayan siyasilerin, hükümetin kepenk indirmesine sebep olması iş dünyasını tedirgin etti. Ekonomin daha da kötü etkilenmemesi için bir araya gelen şirket patronları siyasilerin alacağı kararlarda dikkatli olmalarını istedi.

Büyük yatırımcı şirketlerden Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein Başkan Obama’ya borçlanma tavanın yükseltimemesi halinde ekonominin olumsuz etkileneceğini aktardı.

Görüşme sonrası açıklamada bulunan CEO Blankfein, "Biz ekonominin yara almaması için elimizden geleni yapacağız. Şayet borçlanma limiti artmasa, kepenk kapatma olayı ile birlikte başarısız bir sonuç ortaya çıkar." dedi. Siyasi krizin devam etmesi halinde olabilecekleri şimdiden tahmin edebildiklerini belirten Blankfein, Obama’yı dinlemenin yanı sıra olayların ne kadar kötü sonuçlara sebep olabileceğini aktardıklarını ifade etti.

J.P Morgan Chase CEO’su Jamie Dimon ise bütçe krizinin çözülmesini umut ettiklerini söyledi.

Hükümetin yükümlülüklerini yerine getirememesinin problem olduğunu belirten Başkan Obama ise, bu tarz siyasi krizlerin alışveriş sezonu öncesine denk gelmesinin iş dünyasını olumsuz etkileyeceği uyarsında bulundu.

Obama, aralarında Bank Of America’nın CEO’su Brian Moynihan, Morgan Stanley CEO’su James Gorman, American International Group CEO’su Robert Benmosche’nin bulunduğu toplam 14 şirket patronu görüştü.

ABD’de borçlanma limitinin 17 Ekim’e kadar artırılamaması, hükümeti fiilen borçlarını ödeyemez duruma düşürecek. Bunun da ekonomide yeni problemlere sebep olacağına kesin gözüyle bakılıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri