'Patron çalışanından 20 kat fazla kazanmasın'

Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu Klaus Schwab, "Hiçbir CEO, şirketinde en az kazanan çalışanının 20 katını almamalı" dedi

Her yıl İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) kurucusuKlaus Schwab zirve öncesi yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

Habertürk'ten Mahmut Sancak'ın haberine göre Schwab dünya üzerinde gelir adaletsizliğinin kontrolden çıkmak üzere olduğuna işaret ederek bunun sosyal patlamalara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Klaus Schwab çözüm olarak görevin şirket patronlarına düştüğüne işaret ederek, "Hiçbir CEO'nun geliri, şirketinde en az kazanan çalışanının maaşının 20 katı olmamalıdır" dedi.

WEF kurucusu bu oranın şu sıralarda çok sayıda şirkette 1'e 100 seviyelerine ulaştığına işaret ederek bu durumun kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Schwab bu yıl 23-27 Ocak tarihlerinde İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenecek 43'üncü Dünya Ekonomik Forumu'na 2 bin 500 katılımcının davet edildiğini belirterek daha fazla katılımcının etkinliğin verimliliğini azalttığına işaret etti.

WEF'e halen dünyanın en büyük 1000 şirketi üye olarak bulunuyor. Şirketlerin yıllık üyelik aidatları ise kuruluşların büyüklüklerine göre 55 bin - 550 bin dolar arasında değişiyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri