Patlamada Kızı Ölen Babadan Tahliyeye Kararına Tepki

Zeytinburnu’nda geçtiğimiz Temmuz ayında ambalaj imalathanesinde meydana gelen patlamayla ilgili yargılanan iş yeri sahibi Faruk Kondova tahliye edildi. Patlamada ölenlerin aileleri karara tepki gösterdi. Zeytinburnu’nda geçtiğimiz Temmuz ayında...

Zeytinburnu’nda geçtiğimiz Temmuz ayında ambalaj imalathanesinde meydana gelen patlamayla ilgili yargılanan iş yeri sahibi Faruk Kondova tahliye edildi. Patlamada ölenlerin aileleri karara tepki gösterdi.

Zeytinburnu’nda geçtiğimiz Temmuz ayında bir ambalaj imalathanesinde bir patlama olmuş, 3 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda kendisi de yaralanan işyeri sahibi Faruk Kondova tutuklanmıştı. Savcılık soruşturmasının devam ettiği olayda tutuklu bulunan Faruk Kondova’nın geçtiğimiz hafta tahliye edilmesi yakını ölenlerin ailelerinin tepkisini çekti.

Patlamada kızı Kader’i kaybeden baba Cesur Kılıç tahliyeye tepki gösterdi. Baba Kılıç her şeye rağmen adalete güvendiklerini söyledi. Patlamanın yaşandığı binanın önünde gazetecilere açıklama yapan Kılıç, “4 ay önce bu binada 3 gencecik insan öldü. Bunlardan biri de benim kızım Kader’di. 4 ay oldu buradaki çalışmalar savcılığa intikal etti. Savcılık dosyaları inceliyor. Ancak bu iş yerinin sahibi nöbetçi mahkeme tarafından tahliye ediliyor. Bu nasıl bir yargı sistemi bilmiyoruz. Canımız yanmış vaziyette. Her şeye rağmen adalete güveniyorum. Belki ileride bize daha fazla yargıdan dolayı destek olur mu olmaz mı onu da bilmiyorum.” diye konuştu.

Acılarının hala tazeliğini koruduğunu kaydeden baba Kılıç, “3 kişinin ölümüne sebep oldu ama tahliye edildi, dışarıda geziyor. Nasıl bir adalet, bunu anlamış değiliz. Avukatımın verdiği bilgiye göre yakın bir zamanda dosya mahkemeye gidecek. 3 kişinin ölümüne sebep olan biri dışarıda nasıl gezebiliyor. Ufak bir olayda bile insan aylarca içeride kalabiliyor ama 3 kişinin ölümüne sebep olan kişi dışarda gezebiliyor. Adalet illaki yerini bulacaktır. Suçlular cezasını çekecektir, ama er ama geç.” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri