Patates ekimi arttığı için fiyatlar düştü

Geçen yıl bu dönemlerde perakende satışı iki üç lirayı bulan patates, tezgahlarda bu sezon kilogramı 1 TL'den satışa sunuluyor

Patatesin kilogramı bu yılın ilkbahar aylarında 5 TL'ye kadar çıkmıştı. Patates fiyatlarındaki bu yükseliş, üreticiyi patates ekimine yönlendirmişti. Bu yıl patates üretiminin fazla olması fiyatların düşmesine neden olurken; bu işten karlı çıkan yine aracılar oldu.

Patates fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Muhacir Pazarı Esnafı Ömer Karadeniz, “Geçen yıl bu dönemlerde perakende satışı iki üç lirayı bulan patates fiyatı, tezgahlarda bu sezon kilogramı 1 TL'den satışa sunuluyor. Bu yılın ilkbahar ayında patates fiyatlarında çok büyük bir artış meydana gelmişti. Üreticiler en çok patates ekimine başladı. Şuan patates genel olarak çok fazla. Patatesin fazla olması fiyatları da bir hayli düşürdü. Bu işten karlı çıkan yine aracılar oldu. Bakıldığı zaman sebze halinde patatesin satış fiyatı 80 kuruş. Pazarlarda ise kalitesine göre 1 veya 1,25 TL'den satışa sunuluyor. Fiyatlarda belirli bir süre herhangi bir artma veya azalma beklemiyoruz. Vatandaş geçmiş dönemlerde patates alırken tasarrufunu daha çok düşünüyordu. Şimdi ise rahatlık ile evine patates götürebiliyor. Bu vatandaşlarımız açısından da bizim açımızdan da gayet memnun edici bir durum. Patateslerimiz tezgahlarımıza günlük olarak geliyor. Pazarın durumuna göre patates getiriyoruz. Patates fiyatı, pazarın genelinde aynı olur. Patatesin fiyatı azalırken bu kez de kuru soğan fiyatlarında gözle görülür bir artış oldu. Kuru soğanın kilosu bu yıl pazarda 1 buçuk TL. Bütün vatandaşlarımızı taze sebze ve meyve yemek için buraya bekliyoruz” dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri