Patates desteğinde Konya yok!

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, patates üretiminde zararların karşılanması için verilecek destek ödemelerinde Konyanın olmamasını tepki gösterdi

Destek kapsamında Bitlis, Sivas, Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Van illerinin alındığını belirten Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya çiftçisinin destek dışında tutulması gerekçesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.
“Don afeti nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilere, tohumluk ihtiyacının karşılanması amacıyla dekar başına 200 TL destek ödemesi yapılmasını öngören Kararname 6 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Kararname kapsamına Bitlis, Sivas, Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Van illeri alınmıştır” diyen Milletvekili Kalaycı, “Ancak, özellikle Seydişehir ve Güneysınır ilçelerinde de patates üreticileri zarar görmüş olmasına rağmen, Kararname kapsamında Konya yer almamıştır. Dolayısıyla, Seydişehir ve Güneysınır’daki patates üreticileri dekar başına 200 TL destek ödemesinden yararlanamayacağı için mağdur edilmektedir” ifadelerini kullandı. Kalaycı, Bakan Mehdi Eker’e şu soruları yöneltti: “Don afetinden zarar görenlere destekleme ödemesi yapılmasını öngören kararname kapsamına Konya ili neden alınmamıştır? Seydişehir ve Güneysınırlı çiftçilerin mağduriyeti neden giderilmemektedir? Kararnamede, destekleme ödemesi için yüzde 30 ve üzeri hasar olması şartı neden konmuştur? Çiftçilerin tüm zararı neden karşılanmamaktadır? Hasar tespitinde; ürünleri ile canlı-cansız üretim araçları ve tesislerin toplam değerinin esas alınmasını öngören Tabii Afetlerde Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar hakkında Kanunda bir değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz? Başta Seydişehir ve Güneysınır olmak üzere Konya’da don afetinden zarar gören patates üreticilerinin zararını telafi edecek misiniz?”
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri