Passolig uygulaması iptal mi edilecek?

Passolig uygulaması ile ilgili olarak Ankara 16. Tüketici mahkemesi uygulamanın Anayasa'ya aykırı olduğu iddiasını olumlu karşıladı.

Sürekli yaşanan olaylarla gündemden düşmeyen Passolig uygulaması ile ilgili olarak Ankara 16. Tüketici mahkemesi uygulamanın Anayasa'ya aykırı olduğu iddiasını olumlu karşıladı ve kararı Anayasa mahkemesine taşıma kararı aldı. Taraftar Hakları Dayanışma Derneği’nin Türkiye Futbol Federasyonu ve Aktif Bank aleyhine Passolig uygulamasının iptali için açtığı davanın görülmesine devam edildi. Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig’le ilgili tedbir uygulanması talebini reddederken, konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.  Mahkeme, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un elektronik bilet uygulaması hariç Passolig’e dayanak teşkil eden ilgili maddelerinin Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerine aykırı olduğu iddiasını Yüksek Mahkeme’ye götürdü. Passolig uygulamasıyla ilgili son sözü Anayasa Mahkemesi söyleyecek.

PASSOLİG KARTA KİMLER SAHİP OLABİLİR?

Kanunun yürürlüğe girmesiyle beraber artık maçlara girmek isteyen her taraftar Passolig kartı almak zorunda. Elektronik ortamda satın alınan maç biletleri öncelikle Passolig karta yüklenecek ve stadyum kapılarında bulunan okuyuculara Passolig kartlar okutularak içeri girilecek. İsteyenler ise, stadyum etrafında bulunan el terminallerinden yazılı biletini alabilecek.

PASSOLİG KARTI NASIL ALIRIM?

Passolig'in internet sitesi veya özel satış noktalarından herkes bu kartı temin edebilir. Başvuru formunu doldurarak fotoğraflarını yükleyip, ödemeyi gerçekleştirmek yeterli. Kurye ile adrese teslim, stadyum gişeleri ve PTT şubelerinden kartınızı alabiliyorsunuz. Maç bileti satın almadan önce ise tek şart, Passolig kartının içinde yeterli para bulunması.

PASSOLİG KART İÇİN NE KADAR ÖDEYECEĞİM?

Fenerbahçe uygulamanın dışında kalmayı tercih etse de 4 büyük kulüp için belirlenen fiyat 25 TL iken, diğer kulüp seyircileri ise 15 TL'ye kartlarını satın alabilecek. 25 TL'lik kart bedelinin 17,05 TL'si, 15 TL'lik kartların ise 7,05 TL'si doğrudan kulüplere aktarılacak.

PASSOLİG KARTIN KOMBİNEDEN FARKI NEDİR?

Kombine kart almak isteyen her taraftar, öncelikle Passolig kart alması gerekiyor. Çünkü kombine bilgileri artık doğrudan Passolig karta yüklenecek. Passolig kartı alırken ödeyeceğiniz 25 TL veya 15 TL'lik kart bedeli, kombineyi kartınıza yüklettiğiniz anda geri tahsil edilecek. Pratikte kombine kart sahipleri için çok fazla değişen bir durum bulunmuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri