Paslanmaz Boru Özellikleri ve Kullanıldığı Sektörler

Paslanmaz Boru Özellikleri ve Kullanıldığı Sektörler

 

Yolda, köprülerde, barajlarda ya da tünellerde sık sık büyük borular gözümüze çarpmıştır. Yakıcı sıvılara, aside, suya ve kimyasala karşı oldukça dayanıklı hale getirilen bu borular artık her sektörde kullanılmaktadır. Standart plastik borular genellikle basit su akıntılarının giderleri için kullanılan yapılardır. Ancak bu giderlerin ömrü borunun paslanması ya da çatlaması ile birlikte son bulur. Daha büyük tesisatlar, liman işletmeleri, petrokimya ürünlerinin taşınması ve saklanması, fabrika ve barajlarda çelikten elde edilen paslanmaz borular kullanılır. Bu boruların en büyük avantajı yıllar geçse dahi paslanmaması ve dış etkenlerden etkilenmemesidir. Oldukça dayanıklılık olan bu borular yüksek gerilimli noktalarda ya da basıncın yüksek olduğu alanlarda da rahatlıkla kullanılabilir.  Plastik içeren borulara göre çok daha dayanıklı olan ve içeriğindeki krom sayesinde korozyona dayanıklı hale getirilen bu borular, kimyasal ürünlerin çıkarılması, taşınması ve saklanmasında da önemli bir rol üstlenirler. Karaca paslanmaz firması hem dikişli hem de dikişsiz boruların üretimini gerçekleştirmektedir. Ayrıca firma üretimini yaptığı bu ürünlerin kaliteli olmasına son derece özen göstermekte ve lojistiğini de kendisi üstlenmektedir.

Kimyevi Ürünlere Karşı Maksimum Dayanıklılık

Asit, tuz, petrol ve bazalt içerikli kimyevi ürünlerin taşınması oldukça risklidir. İnsan vücuduna değdiği an bile yakıcı bir özellik gösteren bu sıvıların taşınması maksimum özen ve dikkat ile gerçekleştirilmelidir. Tırlar ile bir noktadan bir noktaya taşınan bu ürünlerin araca yüklenmesinde ya da boşaltılmasında ve aynı zamanda kullanılmasında bu borulardan yardım alınır. Çünkü paslanmaz boru bu ürünlerin yakıcı ve tahriş edici özelliklerinden zarar görmez. Hatta petrol çıkarma tesislerinde, saklama rafinerilerinde ve gaz hatlarında çekme boruların yeri oldukça büyüktür. Karaca paslanmaz çelik firması en ağır sanayi ve lojistik firmalarının ihtiyaç duyduğu çekme boruları hazırlıyor. İstenilen çapta ve uzunlukla üretilen bu boruların teslimatı da yine firma tarafından sağlanıyor. Bu aşamada maksimum özen gösteren firma çelik sanayinde yılların tecrübesine sahip bir kadro ile çalışıyor.

Dikişli Paslanmaz Borular

Hem parlak hem de mat olarak iş gören dikişsiz paslanma borular da basınca maruz kalmayan alanlarda sık tercih edilir. Özellikle dekorasyon sektörü için bu boruların yeri çok başkadır. Aynı zamanda mobilya ve mimaride de yine bu borular çokça kullanılır. Sebebi ise dikişli boruların dikişsiz borulara göre çok daha fazla estetik olmasıdır. Aynı zamanda bu boruların parlak ve pürüzsüz yüzeyleri ekstra bir bakım ve boyama gerektirmez. Karaca paslanmaz çelik firması daha parlak görünüm isteyen firmalar için de satineli paslanmaz boru imal etmektedir. Aynı zamanda mat paslanmaz borular da üreten firma her sektörün ihtiyacına cevap vermektedir. Boyutları konusunda da esnek davranan Karaca paslanmaz çelik firması kesim yöntemleri ile milimetrik oynamalar dahi yapabilmektedir.

Kaynak:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri