Partilerde milletvekilliği yarışı

61. Hükümet’te milletvekili olmak için partilerde yarış hızlandı. AKP ve CHP’de istifalar sürürken seçimlere daha iyi hazırlanmak için MHP’de istifa eden teşkilat mensubu olmadı.
2011 milletvekili genel seçimleri yaklaşırken siyasi parti teşkilatlarından da milletvekilliği aday adaylığı için istifalar hızlandı. Parti yönetimlerin belirlediği adaylık süreleri sona ermeye başlarken çok sayıda partili adaylığını açıklamaya başladı. Şu ana kadar en fazla istifa ise CHP’de yaşandı. Adaylık için birkaç ay önce Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Topbaş’ın ardından geçtiğimiz gün de CHP İl Başkanı Orçun Güney Çalık istifasını açıklamıştı. Bu durum CHP içinde milletvekilliği için tartışmaların yaşanacağını gösterirken il yönetimi bu kapsamda bir ön seçim istiyor. İktidar partisi AKP’de ise adaylık için süre 15 Ocak’ta doluyor. Şuana kadar il yönetiminden Abdullah Ağralı, Mustafa Limoncu istifa etti. AKP İl Başkanı Ahmet Sorgun ise yaptığı açıklamada milletvekilliği için aday olmadığını ifade etti. Milliyetçi Hareket Partisi İl ve ilçe yönetimlerinden de milletvekilliği için istifalar olmadı. MHP İl Başkanı Ali Yücel, geçtiğimiz genel seçimlerde milletvekilliği için teşkilat mensuplarının istifa etmeleri nedeniyle seçimlerde istenilen başarının sağlanamadığını belirterek 2011 seçimlerinde de aynı durumun yaşanmaması için il ve ilçe yönetimdeki teşkilat mensuplarının bu düşünceden dolayı istifa etmemiş olabileceklerini kaydetti. Yücel, milletvekilliği için Konya’nın beklentilerine cevap verebilecek ve yapısal değişiklikler gerçekleştirebilecek teşkilat mensuplarını milletvekilliği aday adaylığı için genel merkeze liste olarak sunacaklarını da sözlerine ekledi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekilliği aday adayları: Abdullah Ağralı, Mustafa Limoncu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilliği aday adayları: İl Başkanı Orçun Güney Çalık, Selçuklu İlçe Başkanı Ali Demirci, İl Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Üstündağ, İl Yönetim Kurulu Üyesi Emine Balık, Akşehir İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ahmet Kasım Özer, Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Topbaş.
HASAN AYHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri