'Parti Polis Teşkilatı Kurulmaya Çalışılıyor'

AK Parti Hükümeti'nin 'iç güvenlik paketi'nin ardından Emniyet Teşkilatı Kanunu'nda da değişikliğe gidecek olması tepkileri de beraberinde getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Türkiye'nin hızla bir parti devletine doğru gittiğini...

AK Parti Hükümeti'nin 'iç güvenlik paketi'nin ardından Emniyet Teşkilatı Kanunu'nda da değişikliğe gidecek olması tepkileri de beraberinde getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Türkiye'nin hızla bir parti devletine doğru gittiğini ifade etti. Bu ülkede kurulacak bir parti devletinin bu topraklarda bağımsızlığı bile riske sokabileceğine dikkat çeken Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korkuları sebebiyle her kesimden insana zulmetmeye başladığını söyledi.

Vekiller, Meclis'te iç güvenlik paketi ile ilgili tepkilerini dile getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, yurttaşı sadece onun yolsuzluklarını kabul eden, onun baskılarına boyun eğen olarak gördüğünü belirtti. Erdoğdu, "Bu böyle daha fazla devam edemez. Birlikte yaşama irademiz azalıyor. Ben Hazine Müsteşarlığında çalışıyorum, çok ciddi bir operasyon yaptı. O operasyonda beraber çalıştığım arkadaşlarım da var. Onların iddiaları nedir bilmiyorum; varsa iddiaları delillendirilmeli ama çok dürüst, çok namuslu, çok çalışkan çocuklar. Birkaç tanesini tanıyorum. Görevden aldı, yazıktır, günahtır. Yolsuzluklara boyun eğmeyen, ondan rahatsız olan çocuklardı. Bu çocuklara bir çuval dolusu altın versen. 10 yıl sonra da geri alsan, o altınları eksiksiz teslim edecek kadar namuslu çocuklardır." dedi.

Yapılacak bu değişiklikle partiyi koruma görevlisi gibi, güvenlik şubesi gibi bir tasarı çıkacağını dile getiren Erdoğdu, bu ülkenin güvenlik ihtiyacı da olduğunu belirterek ülkenin emniyet biriminin çok önemli olduğunu vurguladı. Hiçbir grup, hiçbir kesim, hiçbir partiye teslim edilmemesi gerektiğini anlatan Erdoğdu, son olaylarda bunun görüldüğünü ifade etti. En çok ihtiyaç olunanın demokratik, sadık, işini iyi yapan halkın polisleri olduğunu dile getiren Erdoğdu, en son ihtiyaç olunanın ise Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ordusuna dönüşmüş, onun suçlarını gizlemek üzere hareket eden 'parti polis devleti' olduğunu vurguladı. Çok tehlikeli bir yola gidildiğini ifade eden Erdoğdu, "Umuyorum ki bu adımları atmaz. Çünkü bu sorunu sadece daha çok ağırlaştırır." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise burda kurulanın 'polis partisi' olduğunu ifade etti. İlk önce 'demokratik hukuk polisi' olduğunu belirten Tanal, bir ülkede polis tasfiye ediliyorsa orda dikta rejimine gidişin söz konusu olduğunu kaydetti. Dikta rejimindeki polislerin hukuka bağlı olmayacağını belirten Tanal, iktidara bağlı olan polislerin olacağına dikkat çekti. Bir dönem Almanya ve İtalya'daki polisleri örnek verdi.

11 ay içerisinde yolsuzlukla ilgili tek bir operasyon olmadığını dile getiren Tanal, Adalet Bakanı'nın yüzde 60'ların üzerinde bir yolsuzluk olduğunu söylediğini ancak bir operasyonun olmadığını kaydetti. AK Parti iktidarının kendisine bağlı bir teşkilat kurmak istediğini ifade eden Tanal, "Dediklerinin dışına çıkmayan, harfiyen o emirleri yerine getiren ama hukuk devletiyle bağımlı olmayan bir polis teşkilatı istiyor. Bunun da adı 'parti polisi' olur, 'devletin polisi' olmaz. Kafasındaki yapı parti polisini kurmaya çalışıyor. AKP'ye, iktidara bağımlı polis kurmaya çalışıyor. Bugüne kadar böyle bir hadise olmadı. Bu çok tehlikeli gidişattır." şeklinde konuştu.

Temel hak ve özgürlükler açısından bir tehlike olacağını, yaşam hakkının tehdit altında olacağını, girişimci özgürlüğünün tehdit altında olacağını, seyahat özgürlüğünün tehdit altında olacağını anlatan Tanal, "Vatandaşın bakışı da güvenirlilikten çıkar, çok güvensiz bir duruma düşer. İtibar kaybeder, değer kaybeder, tüm değerleri yitirmiş olur." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri