Parola üç puan

Bucanın elinden zirveyi alan Konyaspor, Kartalspor maçının hazırlıklarına devam ediyor. Bugün zorlu maçın provasını yapacak olan temsilcimizde tecrübeli teknik adam Özkara, liderliği korumak istediklerini söyledi
Bank Asya 1. Lig’de 4. haftayı 3-2’lik Bucaspor galibiyeti ve 10 puanla lider olarak kapatan Konyaspor’da, Cumartesi günü yine iç sahada zirvenin iddialı takımlarından Kartalspor ile yapılacak maçın hazırlıkları sürdürülüyor. Pazartesi günü sabah yenileme çalışması ile başlayan yeşil-beyazlılar, Salı günü ve dün Tatlıcak tesislerinde akşam kondisyon ve teknik-taktik çalıştılar.
Bugün basına kapalı olarak taktik ağırlıklı bir antrenman yapacak olan Konyaspor’da, Kartalaspor maçının provası gerçekleştirilecek. Temsilcimizde moral süper. Lider olmanın yanı sıra, Bucaspor galibiyet primlerinin de dağıtılması futbolcular üzerinde moral dopingi oluşturdu. Hedef, Kartalaspor’u da yenerek 13 puana yükselmek ve hem yenilmezlik, hem de liderliği devam ettirmek. Konyaspor basın sözcüsü Güven Öten, lider olmalarının sevindirici olduğunu, ancak en önemlisinin ise bunu devam ettirmek ve ligi zirvede bitirerek Süper lige yükselmek olduğunu vurguladı.
Konyaspor’da, Çanakkale deplasmanında gördüğü kırmızı kart sonucu iki maç ceza alan Görkem ile birlikte sakatlıkları süren Koray, Uğur ve Ramazan bu hafta da takımda yer alamayacak. Güvenilir kaynaktan alınan bilgilere göre, teknik adamların Bucaspor maçındaki 11 ile Kartal maçına çıkmak istedikleri öğrenildi. İlerleyen dakikalarda Erdal, Mehmet Şen, Dursun veya Ferdi’den üç’ünün oyuna alınabileceği kaydedildi. Yeşil-beyazlı takımda hazırlıklar Cuma günü yapılacak ter idmanıyla tamamlanacak ve futbolcular tesislerde kampa alınacak. Konyaspor-Kartalspor maçı Cumartesi akşam, Atatürk stadında oynanacak ve saat 20.30’da başlayacak. İç saha ve fikstür avantajını en iyi şekilde değerlendirerek Kartalspor’u da yenerek yoluna devam etmek isteyen Kartallar, alacakları 3 puanla taraftarlarına bayram armağanı vermeyi amaçlıyor
ÖZKARA: LİDERLİĞİ KORUMAK İSTİYORUZ
Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, yaptığı açıklamada, takım olarak her geçen gün daha iyi duruma geldiklerini ve form durumlarının yükseldiğini söyledi. Çok iyi çalıştıklarını, futbolcuların hem antrenmanlardaki hem de maçlardaki performansından son derece memnun olduğunu ifade eden Özkara, çalışmaların karşılığını Dardanelspor ve Bucaspor maçlarından 6 puan toplayarak aldıklarını bildirdi. Kazanılan her maçın takımda özgüveni artırdığını anlatan Özkara, “Özellikle Bucaspor karşısında 90 dakika iyi mücadele ettik. Takım olarak, oyunun genelinde disiplinli bir şekilde mücadele ederek son dakikalarda attığımız golle 3 puan almasını bildik. Bu şekilde mücadele ettiğimiz sürece Konyaspor çok daha iyi yerlere gelecektir” dedi.
Hüsnü Özkara, Bucaspor maçının geride kaldığını, şimdi önlerinde zorlu bir Kartalspor maçı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Rakibimiz çok iyi bir takım oluşturdu. Kürşat, Efecan gibi önemli oyunculara sahipler. Forvet hattında çok hızlı oyuncuları var. Ancak biz de çok iyi bir ekibiz. Son haftalarda aldığımız sonuçlar da bunu gösteriyor. Kartalspor’u yenerek yolumuza devam etmek ve liderliği korumak istiyoruz. Bunu başarabilecek gücümüz var. Bu maçta da taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var.”
TÜRKİYE KUPASI’NDA DA İDDİALIYIZ
Türkiye Kupası’nda çekilebilecek en dişli takımlarından birisi olan Altay ile eşleştiklerini ifade eden Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, kendi sahamızda oynamanın avantajını en iyi şekilde kullanarak kupada tur atlamak ve gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini sözlerine ekledi. Türkiye Kupası 2.kademe müsabakasında Altay ile gerçekleşen eşleşmeyi değerlendiren Bahattin Karapınar, hedeflerinin lig şampiyonluğu ile birlikte kupada da gidebildikleri yere kadar gitmek olduğunu söyledi. “Çekilebilecek en dişli takımlardan biri olan Altay ile eşleştik” diyen Karapınar “Kupa maçını kendi sahamızda oynayacak olmamız tabiî ki bir avantaj. Bunu en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Ayrıca ligde mücadele verdiğimiz rakiplerimizden biri olarak görünen Altay ile oynayacağımız kupa maçı, lig için bir anlamda kendimizi test etme maçı da olacak. Türkiye Kupası’nın, hangi kategoride olursa olsun takımlar için artıları çok fazla. Kulübümüz içinde öyle olacak. Öncelikle lig maçlarında fazla forma şansı bulamayan oyuncularımızın durumlarını görme, ardından da maddi anlamdaki getirisini göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye Kupası’nda da Bank Asya 1.Lig’de olduğu kadar iddialı olduğumuzu söyleyebilirim. Hedefimiz önce Altay maçını kayıpsız geçerek play-off grubuna kalmak, daha sonra da gruplarda mücadele etme hakkını kazanmak. Bunu başaracak güce sahibiz” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri