Parola: 3 puan

Orduspor beraberliğini unutmaya çalışan Konyaspor’da hazırlıklar Karabükspor için yapılıyor
Konyaspor’da Karabükspor maçının hazırlıkları puan için yapılıyor. Pazar günü iç sahada Orduspor ile berabere kalmasına karşın ilk iki umutlarını Bucaspor ve Adanaspor ile birlikte sürdüren yeşil-beyazlı takımda, lider Karabükspor ile Pazar günü oynanacak maçın hazırlıkları sürüyor.

Tatlıcak tesislerinde, önceki gün teknik direktör Fuat Yaman yönetiminde yapılan antrenmana tüm futbolcular katılırken, kaleci Eray takımdan ayrı düz koşu yaptı. Düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman, çabukluk ve koordinasyon çalışması ile devam ederken, çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle sona erdi.

Kartallar, dün de sabah ve öğleden sonra olmak üzere çift idman yaptılar. Sabah yapılan idmanda önce kondisyon salonuna giren yeşil-beyazlılar, daha sonra saha çalışması yaptılar. Yeşil-beyazlı futbolcular öğleden sonra yapılan idmanda teknik-taktik çalıştılar.

Bugün gerçekleştirilecek taktik ağırlıklı antrenmanda Karabükspor maçının taktiği ve tertibi denenecek. Yarın sabah bir çalışma daha yapacak olan yeşil-beyazlılar, öğle yemeği ve Cuma namazının ardından karayoluyla Karabük’e hareket edecekler. Zalise otelde kampa girecek olan Konyaspor’da Karabükspor maçının sona çalışması Cumartesi günü yapılacak.

KARAPINAR: PUANSIZ DÖNMEYECEĞİZ

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, yaşanılan düşüşün mutlaka bir çıkışı olduğuna inandıklarını ve Konyaspor'un başarısını düşünen teknik heyet ve oyuncu kadrosunun Karabükspor deplasmanından puansız dönmeyeceğine inançlarının tam olduğunu söyledi.
Orduspor karşısında alınan beraberliğin hesaplarında olmadığını ve 2 puan kaybettiklerini belirten Başkan Karapınar açıklamasını şöyle sürdürdü.
"Konyaspor'un ikinci devrede bir düşüş içerisinde olduğu bir gerçek. Teknik direktör değişikliğine gittik. Bu düşüşün tedbrilerini alıyoruz. Yönetim olarak bizler, taraftarlarımız ve seyircilerimiz ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Yaşadığımız düşüşün bir de mutlaka ki çıkışı olacak. Bu çıkışı yakalamanın çabası içerisindeyiz. Bunun için Konyaspor camiasının, teknik heyetin ve oyuncularımızın önünde çok büyük bir fırsat var. Ligimizin lideri Kardemir Karabükspor ile deplasmanda oynayacağız. Konyaspor gibi büyük camialar içerisinde bulundukları zor durumlardan çıkmasını bilirler. Karabük deplasmanından puan ya da puanlarla döneceğimize inanıyorum. Oradan alacağımız galibiyetle veya en kötü ihtimalle beraberlikle Konyaspor'un çıkışı başlayacak demektir. Konyaspor'un bu yıl Süper Lig'e yükselmesi için elimizden gelen bütün gayret gösteriliyor. Bu yolda önümüze set olacak hiçbir sebep görmüyoruz. Dolayısıyla Kardemir Karabükspor maçından çok umutluyum. Oyuncularımızda çıkışlarının Karabükspor maçıyla başlayacağına inanıyorlar. Ve kesinlikle Karabükspor maçından eli boş dönmeyeceğiz.."

TAYFUN: BU MAÇI KAZANACAĞIZ

Konyaspor takım kaptanı Tayfun Türkmen, lig lideri ve en formda takımlarından Kardemir D.Ç.Karabükspor ile deplasmanda oynayacakları maçı hak ederek kazanacaklarına ve yakalayacakları çıkış ile de sezon sonunda Konya'ya şampiyonluk sevinci yaşatacaklarına inandıklarını söyledi. Bank Asya 1.Lig'in 24.haftasında deplasmanda oynayacağımız Kardemir D.Ç.Karabükspor maçının kendileri adına yeni bir başlangıç niteliğini taşıdığını ifade eden Tayfun Türkmen, "Hem ligin hem de ikinci devrenin lideri, formda olan ve son derece moralli Kardemir D.Ç.Karabükspor ile çok zor ve önemli bir maça çıkacağız. Biz ikinci devreye iyi başlayamadık. Ard arda aldığımız kötü sonuçlarla istemediğimiz puan kayıpları yaşadık. Futbolda geçmiş ile yaşanmıyor. Tabiki geçmişten alınacak dersleri alarak önümüze bakmalıyız. Önümüzde çok büyük bir fırsat var diye düşünüyorum. Bu da ligin en formda takımını ve lideri yenme fırsatı. Bugünden itibaren tüm çalışmalarımız hem mental hem de fiziksel olarak Karabükspor maçına odaklı. İnşallah oradan alacağımız 3 puan, sadece 3 puan değil görülmeyecek ve birçok şeyin habercisi diye düşünüyorum. Futbolun doğasında geçmişi değil, geleceği yaşamalısınız. Yaptığımız toplantıda aldığımız kötü sonuçları unutmamız gerektiğini ve kalan maçlara konsantre olmamızı konuştuk. Artık sadece Karabükspor maçına odaklandık. İnşallah oradan 3 puan alacağız ve bunu da hak ederek alacağımıza inanıyorum. Arkasından da yepyeni bir Konyaspor, sezonun kalan haftalarına damgasını vuracak bir Konyaspor olarak yolumuza devam edeceğimize inanıyorum. Bize inananlar, güvenenler bize inanmaya ve güvenmeye devam etsinler. Onları bugünlerde biraz üzdük. Ama ligin kalan 11 haftasınıen iyi şekilde tamamlayarak taraftarlarımızı sezon sonunda Süper Lig'e çıkarak mutlu edeceğiz" şeklinde görüş belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri