Parlamentolara Işid'i Şikayet Ettiler

Suriye ve Irak'taki pek çok kanlı saldırı ile adını duyuran Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü protesto eden bir grup, örgüte karşı hesap sorucu mekanizmaların hayata geçirilmesini istedi. 78'liler Vakfı Başkanı Celalettin Can,...

Suriye ve Irak'taki pek çok kanlı saldırı ile adını duyuran Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü protesto eden bir grup, örgüte karşı hesap sorucu mekanizmaların hayata geçirilmesini istedi. 78'liler Vakfı Başkanı Celalettin Can, IŞİD'in dünyanın gündemine Amerikalı gazetecinin başının kesilmesi ile oturduğunu belirterek, ancak yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen ne Ezidilerin korunması ne de Suriye'deki gelişmelerin barışa evrilmesi konusunda bir çabanın ortaya çıkmadığını belirtti.

Suriye'deki iç savaş sonrası adını kanlı eylemlerle duyuran örgüt İstanbul'da protesto edildi. 78'liler Girişimi, Adam-Der, BDP, EHP, HDP, Karşı Sanat Çalışmaları, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin desteği ile yapılan gösteride Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. Pek çok ülke lideri ve uluslararası kuruluşa mektuplar gönderen grup, örgüte karşı dikkat çekerek katliamların önlenmesi için girişim başlatılması çağrısında bulundu.

Göstericiler Galatasaray Meydanı'nda "Ya vahşet, ya insanlık" yazılı pankart açtı. İŞİD saldırılarında hayatlarını kaybeden insanların fotoğraflarını da taşıyan göstericiler adına ilk açıklamayı yapan 78'liler Vakfı Başkanı Celalettin Can, IŞİD'in bazı devletler tarafından beslendiğini ve büyütüldüğünü belirterek, "En son Amerikalı bir gazetecinin başının kesilmesiyle dünya gündemine oturdu. Bütün dünya Işid'den tedirgin olmaya başladı. Birleşmiş Milletler (BM) bir karar aldı, Işid ile ilişki içinde olan bütün ülkelere bir şekilde yaptırım uygulanacağı ve ilişkinin kesilmesi... Ama maalesef ne Ezidilere sahip çıkma durumu var, ne katliamların engellenebilmesi için doğru dürüst bir çaba var, ne de Suriye'deki gelişmelerin bir şekilde barış yönüne evrilmesi yönünde bir çaba var." dedi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Yunus Bircan da "IŞİD, din ve mezhep odaklı bir dünya tahayyülünü gerçekleştirmek için sadece Hristiyanları, Ezidileri, Şiileri, Kürtleri hedef almıyor. Kendisi gibi olmayan sünnileri de yok ediyor." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri