“Parlamento görevini yapamıyor”

Konya Aydınlar Ocağı’nın Salı Sohbeti’nde Siyasi Hatıralarını anlatan Susurluk Komisyonu eski Başkanı Mehmet Elkatmış, Susurluk’un bir kaza değil, hesaplaşma olduğunu belirterek “Susurluğu çözemedik, çözülmez de” dedi.
Sille Kültür Evi’nde gerçekleştirilen sohbeti açılış konuşmasıyla başlatan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Türkiye’deki derin yapılanmanın kısa bir özetini vererek sözü Nevşehir eski Milletvekili Mehmet Elkatmış’a bıraktı. Elkatmış, siyasi hatıralarında 1974’e kadar uzanarak o dönemdeki koalisyon hükümetinde Başbakan Vekili olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın, MİT’in MSP’ye, MHP’ye ve AP’ye ayrı ayrı raporlar verdiğini belirtti. Erbakan tarafından bunun Demirel’e aktarıldığında Demirel’in Erbakan’a; “ortalığı karıştırma” diye cevap verdiğini kaydeden, Erbakan’ın, 12 Eylül Darbesi’nden sonra Uzunada’da görüştüğü Demirel’i gülerek karşılayarak “Ne haber Sayın Demirel” diye takıldığını ve Demirel’in buna çok bozulduğunu hatırlattığını dile getirdi.
Susurluk kazasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar da yapan Mehmet Elkatmış, bunun bir kaza değil, hesaplaşma olduğunu belirtti.
ASKERLER İFADE VERMEYE GELMEDİ
Susurluk Komisyonu Başkanı olduğu dönemde üst düzey askerleri, TBMM tarafından oluşturulan Susurluk Komisyonu’na ifade vermek üzere davet etmelerine rağmen, hiç birisinin gelmediğini ve hatta 28 Şubat Darbesi’ni gerçekleştiren Çevik Bir tarafından komisyona gönderilen yazıda, tehdit vari açıklamaların yer aldığını ifade eden Elkatmış, “Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT Müsteşarlığı yapan Teoman Koman’ı dinlemek istedik fakat komisyona çağırmamıza rağmen hiç gelmedi. Askerler, komisyona gönderdikleri resmi yazılarında ‘devlet sırrı’ söyleyemeyiz şeklinde açıklamalarda bulunuyorlardı. Türkiye’de parlamentonun yasama görevinden ayrı bir o kadar, hatta ondan da öte bir denetim görevi vardır. Hâlbuki parlamento yasa tekniğinden uzak birtakım anlaşılmaz kanun maddeleri çıkartıyor. Başbakan’ın zaman zaman söylediği Bürokratik Oligarşi’yi korumak için o da. Yani parlamentodan günübirlik kanunlar çıkıyor. Hâlbuki kanun yapmanın da bir ilmi var. Bir tekniği var. Parlamento yasama görevini tam yapmadığı gibi denetim görevini de yapamıyor. Üstelik parlamentonun kendisi denetim ve baskı altında” ifadelerini kullandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri