Parkomat Çalışanlarından Düdüklü Protesto

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi'nin parkomat uygulamasını tek taraflı feshetmesi üzerine çalışanlar protesto eylemi gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan işçiler, daha sonra Akdeniz Belediyesi'ne kadar yürüyerek kendilerine...

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi'nin parkomat uygulamasını tek taraflı feshetmesi üzerine çalışanlar protesto eylemi gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan işçiler, daha sonra Akdeniz Belediyesi'ne kadar yürüyerek kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar İnşaat AŞ, park işini yürüten Parktur Otopark Yönetim Sistemleri ile sözleşmesini, sözleşmede yer alan hüküm gereği, söz konusu firmanın ödemesi gereken kira bedelini aksattığı ve temmuz ayı sonu itibarı ile 1 milyon 382 bin lira borcu olduğu gerekçesiyle sözleşmeyi tek taraflı feshetmişti. Bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşları, anonslarla ve ilanlarla uyararak parkomat parasının verilmemesini istemişti. Parkomat çalışanları ise can güvenliklerinin olmadıklarını ileri sürerek işe gitmedi. Hastane caddesi üzerinde bir araya gelen parkomat işçisi yaklaşık 50 kişi, Mersin Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. İşçiler fesih kararı ile evini geçindiren birçok kişinin artık görevine son verileceğini ifade ederek, "Bu işten ev ve çocuğumuzu geçindiriyoruz. Şimdi 150 görevli sorgusuz- sualsiz işsiz kaldı. Bunun hesabını kim verecek? Onlar ne iş yapacak?" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Düdük çalarak kararı protesto eden işçiler daha sonra sloganlar atarak ellerindeki ekmeklerle birlikte Akdeniz Belediyesi önüne kadar yürüdü. Belediye önünde açıklama yapan işçiler, Akdeniz Belediyesi'nden destek istemek için geldiklerini söyledi. Akdeniz Belediyesi eş başkanları belediyede olmadığı için işçilerle Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş görüştü. Gündeş, işçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek, işçileri birden sokağa atmalarının doğru olmadığını söyledi. Taşeron işçilerin yanında olduklarını ifade eden Gündeş, işçinin mağdur edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Çalışanlar da "Bugün can güvenliğimiz olmadığı gerekçesiyle iş başı yapmadık. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Hırsız, dolandırıcı, vurguncu değiliz, emekçiyiz. 110 Parkomat işçisi var. Büyükşehir Belediyesi bizi vatandaşla karşı karşıya getiriyor. Son 10 gündür çok kötü günler geçiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi vatandaşa diyor; para ödemeyin, bu bizi çok zor durumda bıraktı. Vatandaşla karşı karşıya geldik. Evimizde çoluğumuz, çocuğumuz var. Hepimizin borçları var. Bu yapılan haksızlıktır. Sözleşmenin tekrar yapılmasını istiyoruz. İşsiz kalmak istemiyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri