Parklara akın ettiler

Güneşli havayı ve hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, soluğu parklarda aldı. Vatandaşlar, şehrin stresli havasından uzak durarak, piknik alanlarına akın etti

Hafta sonları piknik alanları dolup taştı. Park ve bahçelerde büyük bir hareketlilik yaşandı. Etkili olan sıcak hava ve hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, park ve bahçelere gitmeyi tercih etti. Vatandaşlar, pikniğe sabahın erken saatlerinde gitti. Park ve bahçelerdeki ağaçların gölgelerinde dinlenmeye çalıştı. Hafta sonu keyfi yaşayan vatandaşlar, kamelyalarda piknik yaptı. Evlerinde hazırladıkları yiyecekleri, kurdukları sofrada tüketti. Sofrada farklı çeşitteki onlarca ürün yer aldı. Piknik yapan vatandaşlar, oyun gruplarında çocuklarıyla doyasıya eğlenirken, keyifli bir hafta sonu geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Ailece çeşitli sosyal aktivitelerle günün keyfini çıkardı. Parklarda mangal ve semaver çayı yakmak ihmal edilmedi. Birlik Parkı ise vatandaşlar tarafından yine en çok tercih edilen yer oldu.

EN ÇOK BİSİKLET KİRALANDI

Birlik Parkı içerisinde yer alan ve önemli bir sosyal aktivite olan 2'li, 4'lü ve 6'lı park bisikletleri piknik için gelen vatandaşların en çok tercih ettiği eğlence aracı oldu. Büyükşehir Belediyesi kapsamında olan park içinde ihale ile aldıkları alanları işleten esnaflar, parkın büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Bisiklet kiralayan Fatih Yapıcı, özellikle çocukların bisiklete binmek için çok heyecanlandığını belirtti. Vatandaşın parkta huzur bulduğunu da dile getiren Yapıcı, “Birlik Parkı,  haftanın her günü piknikçilerin uğrak yeri oluyor. Alan, özellikle Cumartesi ve Pazar günleri dolup taşıyor. Buradaki güzelliği görmeye gelenler, aynı zamanda bisiklete de binerek, gönüllerince eğleniyor. Mangal ve semaver çayı yakıp piknik yapıyor. Vatandaş sabahın erken saatlerinden gece 11'e kadar vakit geçirmeyi istiyor. Birlik Parkı 24 saat açık. Bütün vatandaşı bekliyoruz” dedi.

VATANDAŞIN TEK AKTİVİTESİ: PİKNİK

Birlik Parkı içinde Ginger kiralayan Kübra Ceylan'da iş hayatına atılmış vatandaşın tek sosyal aktivitesinin piknik yapmak olduğunu söyledi. Hafta sonu parkta yoğunluğun daha fazla olduğunu dile getiren Ceylan, şunları kaydetti: “Parka piknik yapmak için gelen devamlı müşterilerimiz var. Konyalılar piknik yapmaya ve huzur bulmaya ayrı bir önem gösteriyor. Parka ilgi yüksek. Eğlence sektörünün kalbi bu parkta atıyor. Parkın bakımı sürekli yapılıyor. Vatandaşlar temizlik konusunda gerekli hassasiyeti gösteriyor. Gönüllerince eğlenen vatandaşlar, diğer haftalar da pikniğe gelmeyi tercih ediyor. Şehrin ve trafiğin kalabalığından kurtulmak isteyenler, buraya geliyor. Bu gibi yerlere vatandaşların ihtiyacı var.”

EMRE ÖZGÜL-SALİH ACIBADEM

merhahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri