Paris'te ikinci rehine krizi

Paris'te Musevilere ait bir markete silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganın polisten Kauşi kardeşlere yönelik ablukanın kaldırılmasını istediği öğrenildi.

Paris'in doğusundaki Dammartin-en-Goële bölgesinde Kauşi kardeşlere yönelik operasyon devam ederken, Paris’in doğusunda yeni bir saldırı gerçekleşti.

2 KİŞİ ÖLDÜ

Porte de Vincennes semtinde Musevilere ait bir markete silahlı saldırı düzenlendi. Marketi basan saldırganın en az iki kişiyi öldürdüğü açıklandı.

İÇERİDE 5 REHİN VAR

Mağaza içindeki beş kişiyi rehin aldığı belirlenen saldırganın teslim olması için polisle pazarlığın sürdüğünü bildirdi.

"DAMMARTİN'DEKİ ABLUKAYI KALDIRIN"

Saldırganın, polise ‘’benim kim olduğumu siz biliyorsunuz’’ dediği kaydedildi. Ayrıca saldırganın polise, "Dammartin'deki abluka kaldırılana kadar esirleri elimde tutmaya devam edeceğim" dediği öğrenildi.

Polis, saldırıyı düzenleyen 32 yaşındaki kişinin kimliğini Amedi Coulibaly olarak açıkladı. Bu kişinin dün sabah polis ekibine yönelik saldırıyı düzenleyerek bir polisin ölümüne neden olan şahıs olduğu tahmin ediliyor. Bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans gönderildiği bildirildi.

Saldırganın, 12 kişinin öldüğü Charlie Hebdo saldırısının failleri ile ilişkili olduğu değerlendiriliyor.

88 BİN POLİS DİĞER ZANLILARIN PEŞİNDE

Paris'te önceki gün mizah dergisine yapılan saldırının ardından, saldırganların peşine tam 88 bin Fransız polis düşmüştü.

Paris polisinin önemli bir bölümünün bu iki saldırganın peşine düştüğü sırada, bu saldırının gerçekleşmesi dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri