Paris'te hepimiz PKK'lıyız sloganları

3 PKK'lı kadının öldürülmesinin ardından yüzlerce PKK'lı Paris'te gösteri düzenledi.

Paris'te PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in dün akşam saatlerinde öldürülmesinin duyulmasının ardından yüzlerce PKK yanlısı Paris Kürt Enstitüsü'nün önünde toplanarak gösteri düzenledi. Liberation gazetesi, binanın önünde toplananların, "Onlar ölmedi", "Hepimiz PKK'yız" ve "Katil Türkiye, işbirlikçi Hollande" şeklinde sloganlar attıklarını bildirdi.

3 ÜST DÜZEY YÖNETİCİ PKK'LI KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Paris'te PKK'nın siyasi kanadını oluşturanların kurduğu dernek binasına silahlı baskın yapıldı. Baskında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız dahil üç kadın öldürüldü. Sakine Cansız, PKK'nın kuruluşunda yer alan isimlerden biri arasında bulunuyor. Fidan Doğan ise PKK'nın Avrupa'da yürüttüğü propaganda ve lobi faaliyetlerini yürüten isim olarak öne çıkıyordu.

KÜRT DERNEKLERİ AYAKLANDI

PKK'nın Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar ile KONGRA-GEL Başkanı ve Van eski Milletvekili Remzi Kartal da olay yerine gelerek istihbarat yetkililerinden bilgi aldı. Aydar ve Kartal 15 dakikalık görüşmenin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında olay yerinden ayrıldı. BBC, Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu'nun (FEYKA) Paris'te gösteri düzenlenmesi için çağrıda bulunduğunu bildirmişti.

BAKANLIK YORUM YAPMIYOR

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, cinayetleri “müsamaha gösterilemez” olarak nitelendirirken cinayetlerle ilgili olay yerinde incelemelerde bulunacağını söyledi. France Info radyo kanalına konuşan Valls, cinayetlerle ilgili yorum yapmanın şu an için erken olduğunu belirterek, “Bırakalım yetkililer gerekli soruşturmalarını tamamlasın” dedi.

AK PARTİ: "ÖRGÜT İÇİ HESAPLAŞMASI GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Paris'te yapılan saldırı ile ilgili olarak hükümet kanadından ilk açıklama Hüseyin Çelik'ten geldi. Çelik "Yapılış şekline bakılırsa bu daha çok PKK'nın kendi içindeki bir iç hesaplaşması gibi görünüyor. Çünkü Fransız güvenlik güçlerinin yapmış olduğu bir baskın değil. Faili meçhul kimseler tarafından yapılmış olan bir baskın, bir saldırıdır. Arkasından ne çıkacak hep birlikte izleyelim ve görelim. Ama PKK terör örgütünün uzun yıllardan beri kendi içinde binlerce infaz yaptığını ve kendi içinde çoğu zaman bu tür hesaplaşmalara giriştiğini hepimiz biliyoruz. Terör örgütlerinin tabiatında olan bir şeydir. Ama elimizde bununla ilgili çok net konuşmamızı sağlayacak bir bilgi yok maalesef" dedi.

BDP: “FRANSA HÜKÜMETİ, KATLİAMI AYDINLATMALI”

BDP Eşgenel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, olayla ilgili, “Fransa hükümetinin bu katliamı hiçbir tereddüde yer bırakmayacak şekilde derhal aydınlatmasını bekliyoruz” dedi. Demirtaş ve Kışanak’ın mesajları özetle şöyle: "Paris’in en işlek bölgesinde alenen işlenen bu suikastların üstünün örtülemeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Dünyanın her yerinde Kürt'e sadece ölümü reva görenler bilmelidir ki halkımızın özgürlüğünün bedeli ne olursa olsun bunu ödemekten çekinmeyeceğiz. Hayatını halkının geleceğine adamış bu üç değerli Kürt kadın siyasetçinin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Kadın özgürlük mücadelesinin de neferleri olan arkadaşlarımızın katillerinin gizlenmemesi, cinayetin üstünün örtülmemesi için halkımızı bulunduğu her yerde protesto gösterileriyle bu katliamı lanetlemeye ve Kürt halkının şehitlerini sahiplenmeye çağırıyoruz."

Kışanak, Twitter'dan yaptığı açıklamada ise, "Üç Kürt kadın alçakça katledildi. Bu Kürt kadın larının mücadelesine bir saldırıdır. Kürt kadınları daha güçlü mücadele edecek" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri