"Paralel Bahane, Kul Hakkı Gaspı Ve Kadrolaşma Şahane"

Türk Eğitim Sen Kayseri 1. Nolu Şube Başkanı Ali Benli, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “milli” vasfını yitirdiğini ve mağdur etme bakanlığına büründüğünü belirterek, sözde paralel yapı adı altında insanların haklarının gasp...

Türk Eğitim Sen Kayseri 1. Nolu Şube Başkanı Ali Benli, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “milli” vasfını yitirdiğini ve mağdur etme bakanlığına büründüğünü belirterek, sözde paralel yapı adı altında insanların haklarının gasp edildiğini, adaletin çiğnendiğini, adaletsizliğin büyük boyutlara ulaştığını ifade etti.

Ali Benli ile sendika üyeleri Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde keyfiyete göre yapılan puanlama sonucunda okul müdürlerinin görevden alınmalarını protesto etti. Adalet istediklerini belirten grup, eğitimdeki adaletsizliğe tepki amaçlı Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk koydu.

“Paralel bahane, kul hakkı gaspı ve kadrolaşma şahane” diyen Benli, şunları söyledi; “MEB Yasası ve akabinde çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığı tarihindeki en büyük kadrolaşma yapılmaktadır. Sözüm ona paralel yapıyı tasfiye etmek için 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve MEB’de üst düzey yöneticiler olmak üzere tam tamına 76 bin yöneticinin görevlerine son verilmiştir. Ancak bu şekilde iktidarın MEB’de kendi paralel yapısını oluşturduğu görülmektedir. Şunu söyleyebiliriz ki okulların büyük bir kısmı ise iş bilmez, torpilli, yandaş okul müdürlerine emanet edilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 4 yılını tamamlayan 7 binin üzerinde okul müdürünün neye göre puan verildiği belli olmayan bir değerlendirmeyle görev süreleri uzatılmamıştı. MEB’de müdür kıyımı yaşanmıştır. Hem de öyle bir kıyım ki; siyasi görüşü ve ideolojisi iktidara ters düşen, sendikal tercihini yandaş, candaş, sırdaş sendikadan yana kullanmayan, yalakalığıyla değil, bilgisi, becerisi, başarısı, tecrübesiyle o koltukları hak eden okul müdürleri birer birer tasfiye edilmiştir. Bu durum yönetici soykırımı olarak MEB tarihine geçecektir.”

Benli, yapılan değerlendirmelerde ilçe milli eğitim müdürleri ve komisyon üyesi şube müdürlerinin önüne listeler konulduğu, bu listelerin AKP il ve ilçe teşkilatlarıyla malum sendikanın ortaklaşa hazırladığı dillendirildiğini hatırlattı. Listelere dikkat çeken Benli, “Zira bu listelerde görev süresi uzatılacak müdürler isim isim yer alıyor olmalı ki görev süresi uzatılan okul müdürlerine baktığımızda büyük kısmının yandaş sendika üyesi olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bu puanlar bir yerlerden alınan emir ve talimatlar doğrultusunda verilmiştir. Puanlamalar da okul müdürlerinin ne mesai arkadaşları ile ilişkileri, ne okula yaptığı katkılar, ne aldığı ödüller ve üstün başarı belgeleri, ne akademik kariyeri, ne de uluslararası düzeyde yayınlanan makaleleri bunların hiçbirisi dikkate alınmamıştır. Tek kriter, yandaşlık olmuştur” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri