Para toplanması rencide ediyor!

Engelliler adına para toplayanların sayısı hayli fazla. Şehirde her gün yüzlerce kişiden toplamda binlerce lira para alınıyor. Dilenci gibi engelliler adına para toplayanlara dernek başkanları ise tepki gösteriyor

Birçok kişi veya dernek vatandaşa 'engellilere bağış' adı altında boyama kitabı ve mendil gibi ürünler satıyor. Engelliler adına para toplayanların sayısı her geçen gün artıyor. Ancak bazı dernekler para toplanmasına karşı çıkıyor. Engelli dernekleri yardım toplama konusunda ikiye bölündü. Bazı dernekler engellilerin para toplamaya ihtiyacının olmadığını belirtirken, bazıları da toplanan paralarla sandaleye alıyoruz. Yardıma ihtiyaç var" diyor. Toplanan paraların engelliler yararına kullanılmadığını iddia eden dernek temsilcileri vatanadaşı uyarıyor.

ENGELLİLER İÇİN PARA TOPLUYORUZ

2014 yılında kurulan Ankara merkezli Ayyıldız Engelliler ve Lösemililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çalışanları, Konya'da kapı kapı dolaşarak engelliler adına para topluyor. Konya'da temsilcilik de açan derneğin çalışanları, engelliler yararına sattıkları dergilerin parasıyla tekerlekli sandalye aldıklarını iddia etti. Dernek çalışanları, "Bugün bir engelliyi daha kurtarmak ister misiniz, hadi hep beraber bir engelli kardeşimizi sevindirelim, engelliler için yaptıklarınızı aslında kendiniz için yaptığınızı unutmayın" sloganlarının yer aldığı afişleri de binalara dağıtıyor. Dernek hakkında bilgi veren Suat Dönmez, "2014 yılında kurulduk. Dergi satıyoruz. Dergi satışından elde ettiğimiz para ile de engelli kardeşlerimez tekerlekli sandalye alıyoruz. Şu an 30-32 engelli kardeşimiz sandalye bekliyor. Bugünlerde satın aldığımız iki tekerlekli sandalyeyi muhtarlar ve mahalle büyüklerinin de gözetiminde engelli kardeşlerimize teslim ediyoruz. Dergi satarken engellileri rencide etmiyoruz. Dernek çalışanlarımız da yardıma muhtaç insanlar. Derneğin merkezini Konya'ya taşımak için girişimlerde bulunacağız. Genel merkez Konya olacak" açıklamasında bulundu.

ENGELLİLERİN YARDIMA İHTİYACI YOK

Para toplanmasına karşı çıkan Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Başkanı Veli Özağan da, engellilerin yardıma ihtiyacının olmadığını, devletin engellilere yeterli yardımı yaptığını kaydetti. Engelliler adına para toplayan derneklere ve kişilere tepki gösteren Özağan, vatandaşlara seslenerek, "Bu kişilere itibar etmeyin" dedi. Özağan, şunları söyledi: "Maalesef ülkenin her yerinde engelliler adına para toplayan art niyetli insanlar var. Kolay yoldan para kazanmak isteyenler türlü yöntemlere başvuruyor. Engelliler adına para toplamanın önüne geçemedik. Yolda ve kaldırımda insanların önünü kesip sözde engelliler yararına zorla dergi satmak isteyenler var. Ben aynı zamanda derneğin genel sekreteriyim. Bu konudaki rahatsızlığımızı bakanımıza da ilettik. Bu toplumun bir kanayan yarası. İnsanların duygularını sömürerek ciddi kazançlar elde edenler var. Bu kişilere kimse itibar etmesin" uyarısında bulundu.

KERİM ATICI

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri