Papandreu: Türkler gibi başaracağız

İflasın eşiğindeki Yunanistan'da Papandreu'nun yeni kabinesi güvenoyu aldı
Yunan Parlamentosu'nda dün yapılan güven oyu oylamasında Papandreu hükümetinin yeni kabinesi güven oyu almayı başardı.

300 sandalyelik parlamentoda, muhalefet partilerinin ret oyuna karşı aralarında iki Türk azınlık milletvekilinin de yer aldığı iktidar partisi sosyalist PASOK'un 155 milletvekili güven oyu verdi.

2 bağımsız milletvekili çekimser kaldı. Yeni kabinenin hedefi ekonomiyi iflastan kurtarmak olacak.

Başbakan Yorgos Papandreu, oylamadan önce yaptığı konuşmada mali yardımlar karşılığında ödenecek diyetin büyük olduğunun bilincinde olduğunu söyledi.

Papandreu "Ekonomik açıdan yükselen komşumuz Türkler gibi biz Yunanlar da IMF'den kurtulmayı başaracağız" dedi. Yunan parlamentosu şimdi de, sert ekonomik önlemleri içeren yasa tasarısını oylamak için 30 Haziran'da toplanacak.

Yasa tasarısı, kamu sektörünün özelleştirilmesini, maaş ve ikramiyelerin kısılmasını, devlet memuru sayısının azaltılmasını ve devlet arazilerinin satışlarını ve vergi toplama işlemlerinin hızlandırılmasını öngörüyor. AB ve IMF, tasarıyı şart koşuyor.

Tasarının geçmesi karşılığında Yunanistan'a ayrılan 12 milyar euroluk mali yardımın 5. dilimi 3 Temmuz'da serbest bırakılacak. Ve hemen ardından 120 milyar eu'ya ulaşan 2.mali yardım paketinin müzakereleri başlayacak. Muhalefet partilerinin karşı çıktığı yasa tasarısı onaylanmazsa, Yunanistan'ın iflası resmileşecek.

Mecliste "Yunan balyozu" iddiası

Yeni kabinenin Savunma Bakanı Panos Beglitis, dünkü güven oylaması oturumunda konuşurken "Yunan Balyozu"nu anımsatan ilginç bir iddiada bulundu.

Beglitis, emekli asker ve subayların, hükümetin izlediği siyasete karşı muvazzaf asker ve subaylardan her an herşey için hazır olmalarını talep eden mesajların son derece rahatsız edici olduğunu söyledi. Beglitis, emekli askerlerin arkasında ana muhalefetteki muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi'nin bulunduğunu öne sürdü. YDP, bu iddialara şiddetle karşı çıktı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri