Konya Valiliği himayelerinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde; Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen, öğretmenlerin bilimsel faaliyetlerinin paylaşıldığı 4. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu’nun (UPUES 2024) açılış programı NEÜ Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Türkiye’de ve uluslararası eğitim platformlarında yapılan örnek projelerin ve öğretim uygulamalarının bilimsel sonuçlarının eğitim camiası ile paylaşılması, yaygınlaştırılması, öğretmenlerin ve akademisyenlerin proje hazırlama ve uygulama deneyimlerinin paydaşlara aktarılmasının hedeflendiği 3 gün sürecek sempozyum büyük ilgi gördü.
HAYAT BOYU ÖĞRENİM OLANAKLARI
NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ile istihdam ve eğitim arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi, bireylerin eğitim ve öğretim gereksinimlerinin hayat boyu öğrenim olanakları ile desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu durum okulun yaşamla ilişkisi fonksiyonlarını çok daha önemli hale getirmektedir. Okulun yaşamla ilişkisinin sağlanmasının en kolay yolu da projelerdir. Projeler, hayal gücünün harekete geçmesidir” dedi.
228 BİLDİRİ SUNULUYOR
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise, “Sempozyuma 617 katılımcı tarafından 243 bildirinin müracaatı yapılmış olup 228 bildiri sunulmaya hak kazanmıştır. 3 gün sürecek sempozyumda toplam 65 oturum yapılacak” diye konuştu.
Günlük yaşamda ve mesleki alanda yetenekli bireylerin yetiştirilmesinin yolunun eğitimden geçtiğini söyleyen NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer, “UPUES, eğitimciler tarafından yoğun katılımla takip edilen, öğretmenlerin bilimsel faaliyetlerini paylaştığı ülkemizin tek sempozyumudur” ifadelerini kullandı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu da, “Bu sempozyum, ilim Çin’de de olsa peşine düşülmesini tavsiye eden hadis-i şerifin arkasından gitme çalışması. Tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi eTwinning İl Koordinatörleri Sorumlusu Tarık Kaya ise “Eğitimde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi ve paylaşılması kapsamında projelerle yapılan farklı faaliyet ve uygulamaların paylaşılması ve yaygınlaştırılması çok kıymetli” dedi.
HABER MERKEZİ