Pandemi çiçekçilik sektörünü de vurdu

Kademeli normalleşme kapsamında düğünlere de kısmen izin verildi. Bu süreçte işleri azalan çiçekçiler için bu durum olumlu olsa da pandeminin etkisi halen sürüyor

Düğün sezonunun açılması birçok sektör için olumlu etki bıraktı. Çiçekçilik sektörü de bu sektörlerden biri. Fakat pandemi dönemini ile birlikte oluşan piyasadaki sönüklük halen devam ediyor. Normalleşme ile birlikte başlayan programların işlerine olumlu bir etki bıraktığını fakat yine de pandemi öncesi kadar iş yapamadıklarını kaydeden Çiçekçi Metin Başünal, “Düğün sezonu aslında tam da açılmadı. Şu an Konya’nın alışılan düğünleri hiçbir yerde yok. Yapılan etkinlikler kısa süreli de olunca fazla katılım da olmuyor. Bu sebeple de çok fazla çiçek gönderimi olmuyor. Bundan dolayı işlerimizde ciddi anlamda bir yükseliş olmadı” dedi.

PANDEMİ TÜM İŞLERİ YARI YARIYA DÜŞÜRDÜ

Özellikle pandeminin etkisi ile işlerindeki düşüklüğü yeniden hatırlatan Çiçekçi Metin Başünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “İşlerimiz sadece düğün odaklı değil. Toplantı, açılış, konferans, fuar gibi birçok etkinlik bizim işlerimizi etkiler. Fakat bu tür etkinlikler pandeminin de etkisi ile durma noktasına geldi. Dolayısıyla işlerimiz pandemi dönemi ile birlikte yarı yarıya düşmüş durumda. Normalleşme adımları atılsa da işlerimizin bu yaz sezonu düzeleceğini ön görmek zor. Kapanma günlerinde internet sitemizden satış yaptık. Özel günlerde ciddi siparişler oldu. O da olmasaydı çok zor duruma düşerdik. Çoğu çiçeğimiz bu süreçte soldu, kurudu. Bu günleri tez zamanda aşmayı temenni ediyoruz.”

EYYÜB KARAKUZU

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri