Pancar çiftçisinin isyanı

ESAM tarafından Ankara'da düzenlenen ‘Milli Değer Milli Gelecek Şeker Zirvesi’ne şeker üretici çiftçi Nihat Babaözlü'nün konuşması damga vurdu.

Özelleştirme yoluyla satılacak şeker fabrikaları başkentte Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından ‘Milli Değer Milli Gelecek Şeker Zirvesi’yle masaya yatırıldı. Meyra Place Hotel’de gerçekleşen zirveye, siyasetten şeker sektörü temsilcilerine ve işçilerine kadar yüzlerce katılımcı iştirak etti.14 şeker fabrikasının masaya yatırıldığı zirvede “Cumhur İttifakı” çatısı altında birleşen AK Parti ve MHP dışında bütün siyasi partilerden temsilciler katıldı.

Şeker üreticilerinin de ilgi gösterdiği programa çiftçi Nihat Babaözlü'nün konuşması damga vurdu. Kürsüde birer konuşma yapan Babaözlü, "Şekerin pahalı olduğunu iddia ediyorlarsa ben pancarı 10 kuruşa satarım ama onlar da bir liraya aldıkları mazotu bana 1,5 liraya versinler” dedi.

ALLAH AŞKINA BİR TANE HÜKÜMET YETKİLİSİ VAR MI?

Şeker Zirvesi’nde duygularını dile getiren şeker üreticisi Nihat Babaözlü ise ömründe ilk defa bir otele geldiğini söyleyerek, “Burada yapılan konuşmaların hiçbirini anlayamadım. Ben çiftçiyim. Sabah erkeden kalkar, akşam 10 olmadan yatarım. Ama bu karar açıklandıktan beridir geceleri yatamıyorum. Ben korkuyorum, yatamıyorum, huzur arıyorum. Allah rızası için buraya gelip bunların dinleyen bir tane hükümet yetkilisi var mı? Atı alan Üsküdar’ı geçti gidiyor. Bir şeyler yapmak lazım. Şekerin pahalı olduğunu iddia ediyorlarsa ben pancarı 10 kuruşa satarım ama onlar da bir liraya aldıkları mazotu bana 1,5 liraya versinler” diyerek, özelleştirmenin üreticiyi bitireceğini gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri