Pamuk İşçisi Anne Adayı:20 Gün İçinde Doğacak Çocuğumla İlgili Hazırlığım Yok

Yirmi gün sonra doğum yapacak olan tarım işçisi, doğacak olan çocuğu ile ilgili maddi imkansızlık ve eşinin askerde olması sebebiyle hiç bir hazırlık yapamadığını söyledi. Şanlıurfa'dan Manavgat'ın Bereket Mahallesi'ne mevsimlik pamuk...

Yirmi gün sonra doğum yapacak olan tarım işçisi, doğacak olan çocuğu ile ilgili maddi imkansızlık ve eşinin askerde olması sebebiyle hiç bir hazırlık yapamadığını söyledi.

Şanlıurfa'dan Manavgat'ın Bereket Mahallesi'ne mevsimlik pamuk toplamaya gelen Sahra Baykuş isimli 21 yaşındaki anne adayı, maddi imkansızlıktan 20 gün sonra doğacak çocuğuyla ilgili hiç bir hazırlığının olmadığını kaydetti.

Doktora gidemediği için 20 gün sonra dünyaya gelmesini tahmin ettiği çocuğunun cinsiyetini bilmediğini belirten Sahra Baykuş, "Çok çaresizim. 20 gün sonra doğum yapacağım, yeni dünyaya gelecek olan çocuğumla ilgili hiç bir eşya alamadım. Eşim Muğla Marmaris'te askerde. Kayın pederim ve kayın validemle birlikte Manavgat'a pamuk toplamaya geldik. Onlar tarlada pamuk topluyor, bende evde onlara yemek hazırlıyorum. Doğacak olan çocuğuma elbise alanlara kız olursa yardım yapan hanımın, erkek olursa beyinin ismi vereceğim. Param olmadığı için doğum için hiç hazırlık yapamadım. Allah nasip ederse ilk defa doğum yapacağım, ilk defa anne olacağım " dedi.

Beyaz Lale Engelliler Yaşlılar ve İhtiyaç Sahipleri Derneği Başkanı Beyhan Mekteplioğlu, kısa süre sonra doğum yapacak olan bir annenin çaresizliğini görmenin üzüntüsü içinde olduğunu söyledi.

Sahra'nın maddi sıkıntı içindeki çaresizliğini görünce bir anne olarak derin üzüntü yaşadığını belirten Mekteplioğlu, "Beni en fazla yaralayan Sahra'nın doğacak olan çocuğumun eşyalarını hazırlarsanız sizin isminizi veririm sözü oldu. Sahra'nın doğum çok yakın ve bir doktor kontrolüne ihtiyacı var. Sahra, imkansızlık içinde kıvranan tüm annelere örnek biri. Sahra'nın doğacak olan çocuğunun eşyalarını hazırlayacağız. Varlık içinde olup ta sorunlarım var diyen anneler mutlaka Sahra'nın yaşadığı evi görmeli. Eminin benim sorunum yok muş diyeceklerdir. Sahra'nın doğum sonrası mutluluğu bizimde mutluluğumuz olacaktır. " dedi.

Mekteplioğlu, doğumuna az bir süre kalan Sahra'nın durumu ve aynı evde 25 kişi kalan 4 ailenin durumuyla ilgili Manavgat Kaymakamlığı'na bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Öteyandan Manavgat Bereket Mahallesi'ne mevsimlik pamuk toplamaya gelen 19 çocuktan 4'nün okul çağında olmasına rağmen çalışmaya bağlı okula gidemediği ifade edildi.

Baba Mehmet Baykuş, mevsimlik işçi oldukları için 4 çocuğunun okul açıldığı günden bu yana okula gönderemediğini söyledi. Baykuş, bu durumun Şanlıurfalı mevsimlik işçilerin kaderi olduğunu kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri