Palandöken'in sütü girişimci kadınların elinde geleneksel peynire dönüşüyor

Bakan Varank, Bakanlığının bölgesel kalkınmadan sorumlu olduğunu belirterek, "Bölgelerde, şehirlerde, ilçelerde ekonomiye etki edecek hangi değerli proje varsa bu projeyi çalışıp beraberce uygulamaya alıyoruz." ifadesini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Palandöken Belediyesinin desteğiyle Süt Ürünleri Üretim Tesisi kuruldu.

Palandöken'in Maksut Efendi Mahallesi'ndeki tesisle çiğ sütün işlenerek katma değerli ürünler elde edilmesi, bunların etkin şekilde pazarlanması ve bölgede yaşayan kadınların istihdama dahil edilmesi amaçlanıyor.

Tesisin açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti Erzurum milletvekilleri Recep Akdağ, Selami Altınok ve Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, mahalle sakinleri ve diğer ilgililerin katılımıyla yapıldı.

Bakan Varank, buradaki konuşmasında, tesisi özellikle görmek istediğini belirterek, buranın, mahalledeki süt üreticilerinin sütlerini katma değerli hale getiren, kadınlar kooperatifiyle yeni istihdam olanakları sağlayan verimli bir tesis olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri