Palandöken: Avm Sayısı 310’u Geçti

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yasanın çıkması yaklaştıkça açılan AVM sayısının arttığını belirterek, “Şu anda ülkede 310’dan fazla AVM var.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yasanın çıkması yaklaştıkça açılan AVM sayısının arttığını belirterek, “Şu anda ülkede 310’dan fazla AVM var. Ama görülüyor ki 37 AVM ile Ankara daha birinciliği kaptırmayacak.” dedi.

Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, planlamalarda şu anda 45 olan AVM açılmış il sayısının 2015 yılında 60’a yükseleceğini söyledi. Palandöken, “Şehir içinde artık AVM yapılacak yeşil alanlar azaldığından birbirine yakın açılıyorlar. Şehrin birçok bölgesinde doygunluk söz konusudur. Hem milli servet heba edilmemesi hem de küçük esnafa daha fazla zarar verilmemesi için hiç zaman kaybedilmeden perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısı yıl sonuna yetiştirilmelidir. Artık, ülkenin her yerinden AVM istilasına karşı yükselen sese kulak verilmeli.” diye konuştu.

YÜZDE 400 ARTTI

2002 yılından bu yana AVM sayısının yüzde 400 oranında arttığını kaydeden Palandöken, "Ankara’da açılan AVM sayısı 37’ye ulaşmıştır. Kiralanabilir alan da yüzde 10 artışla, 1 milyon 453 bin 424 metrekareye ulaşarak bin kişiye düşen alan 293 metrekareye çıkmıştır. İstanbul’da ise bu yıl içinde açılacaklarla beraber 227 metrekare olacak. Bu kadar çok AVM’nin yan yana açılması hem rasyonel değil, hem ekonomik değil. Daha da açılacak ve planlaması yapılan 70-80 tane AVM var. Perakende Yasası Taslağı’nda aynı meslek grubundan esnafın yan yana dükkân açmaması için düzenlemeler yapılırken devasa AVM’lerin yan yana açılmasına da müsaade edilmemeli.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri