Palamut bereketi yaşanıyor! Fiyatı belli oldu

Türkiye'de palamut bereketi yaşanıyor. Palamut balık tezgahlarında bu fiyata satılıyor.

Balık seven milyonlarca insana güzel haber verildi. Palamut bolluğu yaşanıyor. Balık tezgahlarında palamut fiyatları belli oldu.

Trabzon Balık Hali’nde bu sezon, önceki yıllara kıyasla çok sayıda balık türü görülüyor. Sezon başından beri nadiren rastlanan palamut da tezgâhlara gelerek çeşitliliği artırdı.

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, son bir haftada sezonun iyiye gittiğini söyleyerek “Hamsi, mezgit, istavrit, barbun, çinekop ne ararsan var. Karadeniz insanını en çok tüketeceği genellikle hamsi, istavrit. Mezgit. Fiyatlar da uygun tezgâhlarda bol bol var. Geçen sene az süreli hamsi sezonu yaşamıştık ancak bu sezon her çeşit balık çıkıyor çeşit bolluğu yaşıyoruz . Havalar daha da soğursa inşallah bizim yerli hamsimiz de çıkacak” ifadelerini kullandı.

PALAMUT BOLLUĞU VAR

Balıkçı esnaflarından Çetin Kavzoğlu, palamudun son birkaç günde kıyı balıkçıların oltasına düştüğünü belirterek, “Palamut son bir kaç gündür tane olarak geliyor çok az miktarda aslında geç kalınmış. Palamudun bu sezon olup olmayacağı belli değil hava şartlarına göre ilerleyen günlerde belli olur. Palamutlar Trabzon açıklarında avlandı kıyı balıkçıları getirdi. Tezgâhımızda lüfer, mavruşgil, levrek, torik, karagöz, barbun var. Hamsi ve istavrit hariç geri kalan çeşitler biraz pahalı. Yerli hamsimiz henüz çıkmadı hamsiye talep var” şeklinde konuştu.

BU YIL BOL ÇEŞİT VAR

Balık türlerinin gün geçtikçe daha da iyileştiğini ifade eden balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu ise “Her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Güzel hamsi, istavrit, mezgit, tirsi, barbun geliyor, günden güne daha da iyiye gidiyor. Hamsi Sinop taraflarından geliyor. Bir hafta sonra inşallah bizim yerli hamsi çıkmaya başlar. Fiyatlarımız da normal. Yaklaşık 10 yıl önce sezon başladığında böyle çeşitler çıkardı ancak son zamanlar pek bol çeşit olmuyordu“ diye konuştu.

PALAMUT KAÇ PARA?

Diğer yandan hamsi tezgâhlarda 75 TL, palamut ise tanesi 150 TL gibi fiyatlara satışa sunuluyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri