Pakistan’ın Kuetta Şehrinde Yas İlan Edildi

Pakistan’ın Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta şehrinde, dün azınlık Şii Hazaralara yönelik düzenlenen iki ayrı saldırıda, 6 kişinin öldürülmesi sonucu şehirde bugün yas ilan edildi.

Pakistan’ın Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta şehrinde, dün azınlık Şii Hazaralara yönelik düzenlenen iki ayrı saldırıda, 6 kişinin öldürülmesi sonucu şehirde bugün yas ilan edildi. İftar saatinde bir araç üstündeki silahlı dört kişinin cami sokağını taraması sonucu, 4 kişi hayatını kaybederken, gecenin ilerleyen saatlerinde düzenlenen diğer saldırıda, 2 kişinin öldüğü kaydedildi.

Hazara Demokratik Partisi’nin, saldırıların ardından şehirde yas çağrısı yaptığı açıklandı. Tüm işletmeler ve devlet dairelerinin yaşanan trajedi nedeniyle ofislerini bir gün için açmayacakları belirtildi.

Belucistan Eyalet Başbakanı Abdul Malik Baloç’un, saldırıyla ilgili geniş çaplı araştırma yapılması ve saldırganların hemen yakalanması için talimat verdiği bildirildi.

Pakistan’ın 190 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 15’inin Şiiler oluşturuyor. Ülkenin farklı bölgelerinde yaşayan Şiilerin en büyük topluluğu ise Belucistan’da bulunuyor. Şiilerin de çoğunluğunu etnik Hazaralar oluşturuyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri