Pakistan’ı Sarsan Depremde Ölü Sayısı 350’ye Yükseldi

Pakistan’ın Beloçistan eyaletinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 350’ye çıktığı açıklandı.

Pakistan’ın Beloçistan eyaletinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısının 350’ye çıktığı açıklandı.

Önceki gün meydana gelen ve en az 600 kişinin yaralandığı depremden 300 bin kişinin etkilendiği belirtiliyor. Binlerce kişinin evsiz kaldığı ve yardım ekiplerinin zarar gören yollar sebebiyle bölgeye ulaşmakta zorluk çektikleri ifade ediliyor.

Depremin merkez üssü 60 bin nüfuslu Avaran ilinde halkın 21 bin metrekarelik alana yaşadığı belirtiliyor. Etkilenen bölgelerde durumun kötüye gittiği ve ölü sayısının katlanabileceği bildiriliyor.

Ülke genelinde hissedilen ve büyük paniğe yol açan depremden en çok etkilenen Avaran, Keç, Gavadar, Panjgur, Çagi ve Khuzdar illerinde 300 bin kişi yaşıyor.

Ordu ve sınır kuvvetleri kurtarma ekipleri, yardım çalışmalarını yürütmek için bölgeye çağrıldı. Ordunun bölgeye 100 kişilik sağlık ekibi ve kurtarma ekiplerine yardım için bin askeri sevk ettiği kaydedildi.

Depremin, merkez üssüne yaklaşık bin 200 kilometre uzaklıktaki Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de de hissedildiği öğrenildi.

2005 yılında Pakistan’ın Keşmir bölgesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde 73 bin kişi ölmüş, milyonlarca kişi evsiz kalmıştı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri