Pakistan’daki Sığınmacılar Arasında Salgın Hastalık Riski

Pakistan’ın Kuzey Veziristan eyaletinde hükümetin düzenlediği operasyonlardan kaçan 1 milyona yakın insan salgın hastalık riskiyle karşı karşıya. Kırsal kesimlerde yaşayan bu insanların bir kısmının hiçbir hastalığa karşı aşılanmamış...

Pakistan’ın Kuzey Veziristan eyaletinde hükümetin düzenlediği operasyonlardan kaçan 1 milyona yakın insan salgın hastalık riskiyle karşı karşıya. Kırsal kesimlerde yaşayan bu insanların bir kısmının hiçbir hastalığa karşı aşılanmamış olması da riski artırıyor.

Dünya Sağlık Örgütü görevlisi Muhammed Asıf Han, kızamık gibi zararsız görülen bir hastalığın bile bu şartlar altında çok sayıda insan için ölümcül olabileceği uyarısını yaptı.

Daha çok kadın ve çocukların tedavisi ile meşgul olduklarını da aktaran Asıf Han, kadın sağlık personelinin çok az sayıda olmasının işlerini zorlaştırdığını vurguladı.

UNICEF çalışanı Esed Murad ise Taliban’ın izin vermemesi sebebiyle iki yıldır aşı kampanyası yapamadıkları bölgeden gelen binlerce çocuğu, çocuk felci hastalığına karşı aşıladıklarını aktardı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri